zondag 30 maart 2008

mazzzzzzzzzzel

Gister even de stad in geweest om een batterijtje voor het horloge van hubby te laten vervangen, even wat fotopapier te halen, en langs de hobbywinkel.
Ik gebruik mat fotopapier met droogtijd 0,00 om te scrappen. Heerlijk om te gebruiken, ik print en kan meteen verder met snijden, plakken etc. (Ik juffie ongeduld? welnee, hoe kom je erbij) Doordat ik het meeste scrap in een hoes doe, valt het mat niet op, de hoes zorgt eigenlijk weer voor het glans.
Ik moest erg zoeken voor het fotopapier, zag het niet liggen, is er kennelijk uitgegaan, dus moest kiezen voor het papier wat het meest overeenkomt met wat ik gebruik. Loop met dat pak verder langs de schappen, en zie ineens een pak van 'mijn' fotopapier liggen, maar dan afgeprijst. Normaal €26,50 (200 vel), nu voor €19,00. Dat scheelt! Ernaast lag nog een pak, maar die was open, geen plastic meer eromheen. Ook voor €19,00. Ik leg het nieuwe vervangende pak weer terug, en pak de 2 aanbiedingen. En zie nog een pak liggen zonder plastic, geen afprijssticker erop. Het fotopapier gaat er kennelijk uit, dus ik pak de 3 pakken op, even bij de kassa kijken of het 3e pak ook voor €19,00 kan. Dan heb ik 600 vel, en hoef ik me voorlopig geen zorgen te maken, dat ik niet meer van dat fijne fotopapier heb.
Bij de kassa laat ik de pakken zien. Er wordt gescand, en ja hoor, zegt de cassiere, ook afgeprijsd, €9,00.........eehhh €9,00???? Oh, mag ik nog heel even naar het schap terug lopen, er lag nog een pak, voor die prijs wil ik die ook wel erbij? Ja natuurlijk, dus ik terug om het 4e pak te halen. De pakken moesten in dubbele tassen, zo zwaar werd het, ik liep behoorlijk te sjouwen, maar jeee, wat een mazzel, ik liep echt met een grijns van oor tot oor geloof ik.....
Daarna langs de hobbywinkel, en door naar huis. In de hobbywinkel hadden ze een verpakking staan, K&Company, opbergcassette met dividers en 200 vel papers. Die had ik al gezien bij mijn dinnetje, en vind ik helemaal mooi. Ik ben zo en zo helemaal gek van mooie papers (en opbergdingen ook trouwens). Ik heb al gigaveel en probeer me te beheersen, ik wil al die nieuwe lijnen wel hebben, die ik zie in de nieuwsbrieven..mjammie, zoo mooi allemaal. Maar ja, als ik alles kon kopen wat ik mooi vind..... Toen ik thuis kwam en vertelde van het pakket, zei hubby, die had je wel mee kunnen nemen dan. Weet je wat, als je die wilt hebben, moet je zo nog ff terug en hem halen, krijg je die van mij, voor je verjaardag.... Zo gezegd, zo gedaan. Zelf kopen probeer ik me te beheersen, maar als het me cadeau wordt gedaan......Hubby vond het erg mooi behang (die noemt al die mooie papers behang).....maar Katje is er helemaal blij mee......

Metamorfose

Ik was aan het stoeien met een programmaatje waarbij je kapsels kunt proberen, oa. van bekende sterren. Dus even proberen hoe het haar van Pamela Anderson me staat, en dat van Demi Moore, Penelope Cruz, etc. Maar ineens is daar een mij onbekende ster, en haar haar vond ik eigenlijk niet zo heel gek staan.....best leuk.......echt leuk......

Ik heb die bewuste foto geprint en afgelopen vrijdag eindelijk de tijd gemaakt om naar de kapper te gaan. Mijn haar was intussen echt gigalang geworden, mijn pony was inmiddels geen pony meer, zo lang, kortom: echt tijd voor een opknapbeurtje. Ik had me een aantal keer laten knippen door de thuiskapster die voor hubby komt, maar ik was er niet helemaal tevreden over. Dus had ik besloten om naar mijn eigen kapper te gaan, en daar meteen mijn haar te laten kleuren, weg met al dat grijs....


Ik heb met de bewuste foto erbij advies gevraagd, en de kapper vond het helemaal super. Dus aan de slag dan maar: wassen, kleuren, knippen, etc.


Met als resultaat een behoorlijk korter, kastanjekleurig koppie..... De foto's zijn niet helemaal goed gelukt, in het echies is het haar veeeeeeel leuker, het is niet alleen korter, maar ook met mooie lagen erin, maar je hebt nu toch wel beetje een indruk hoe het geworden is.

maandag 24 maart 2008

Witte Pasen

Het is voorspeld, en de Paas valt vroeg dit jaar... En toch is het een vreemde gewaarwording als het ineens gaat sneeuwen op de ochtend van 1e Paasdag. Eerst een beetje, maar later gaat het echt sneeuwen, grote vlokken die echt blijven liggen.

Ik duik naar buiten met een camera, en probeer wat foto's te maken.














Als ik de foto's ga kijken, blijkt dat ik het bewijs heb, dat sneeuwvlokken helemaal niet de vorm van ijskristallen hebben, maar een appelvorm hihi.














Mijn ouders wonen in Drente. Ik bel ze op, in de verwachting dat ze in een halve meter sneeuw zitten...zelfde als hier, maar altijd graadje erger.... Maar mijn vader ligt in de tuin...onder een stralende blauwe hemel in de zon.... Mijn moeder was net naar binnen gegaan, het is wel ijskoud. Ze verwachten daar de sneeuw op 2e Paasdag.

's Middags is de sneeuw hier ook weer weg.... Wat overblijft is wel regen en hagel, bah.

Ik wil deze foto's gaan scrappen... ik heb nog paaspapers liggen, dat vind ik wel grappig, sneeuwfoto's op papiertje met pastelkleurtjes en eieren hihi.

Poezenkaart en bloemenkaart

Woensdag heb ik met Diny de borduurkaart afgemaakt, poezen in een borduurtje. Het is een patroontje van Chrissie uit het HJ. Erg lief vind ik hem geworden.


















Op 1e Paasdag heb ik lekker zitten borduren, tijdens het praten met hubby, tijdens het tv kijken. De kaart meteen afgemaakt, ik vind hem mooi geworden....

Het patroon is van Jenine uit haar boekje Stijlvol borduren.

mini LO puppy love


Ik heb weer eens een plannetje..... Ik ga een mini album maken van onze hond Dolly, een schat van een bouvier. Ze is in huis gekomen toen mijn broer en ik allebei nog thuis woonden. En het is de liefste hond van de hele wereld. Ik wil het album geven aan mijn ouders op hun trouwdag dit jaar. Dit betekent dat ik tot september heb, om het album te maken.

Diny wil graag een mini album scrappen van haar hond, en ik ga haar daarmee helpen. Ik vond het dan wel leuk om zelf ook een mini album van de hond te maken, je hebt dan meteen een voorbeeld van wat je uitlegt, enz. Bovendien heb ik dan een behoorlijke zekerheid dat het album ook daadwerkelijk afkomt...... Ik wil in feite 2 albums maken, ik kan moeilijk afscheid nemen van dit soort dingen, wil zelf ook graag een album van Dolly. Dus ik ga er ook 1 voor mezelf maken.

Vorige maandagmiddag heb ik lekker gescrapt met mijn scrapmaatje Elly. En heb ik de 1e LO gemaakt voor het mini album.

zieke hubby

Vorige week maandag bleek dat hubby ziek was. Hij had al een week pijn in zijn benen (wat ie niet tegen me zegt, hij heeft altijd pijn en zegt het niet zo snel als het een keer echt erg is), maar nu was het heel erg. Bovendien zware hoofdpijn, en bijna niet meer slapen. Hij is al een week thuis nu, morgen kan ie pas bij zijn huisarts terecht. We weten niet wat er is. Houdt het verband met de spierziekte? Of helemaal niet? Hij heeft altijd pijn in zijn (jaren geleden bij een ongeluk verbrijzelde) elleboog en zware hoofdpijn, als er sneeuw in de lucht zit. Toen het ineens ging sneeuwen, zei hij meteen, miss heeft dat er ook mee te maken, heb ik er nu ook last van in mijn benen. Als dan de sneeuw weg is, is de pijn ook zo weg. Maar gezien het feit dat ie al 2 weken pijn heeft, geloof ik niet dat het de sneeuw is.
Hopelijk weet de dokter er iets op. En kan ie weer naar zijn werk, want om eerlijk te zijn..............

poezenleed

Vorige week is er weer op de bankkussens geplast door (waarschijnlijk) Pucky. We merken dat Dinky weer iets meer achter haar aan zit, en ze duikt weg, en loopt steeds om haar heen te kijken of Dinky er is. Ze heeft een kras over haar neus, Dinky heeft er dus ook te pakken gehad.
Het helpt gelukkig wel als we Dinky echt steeds op zijn sodemieter geven, maar ik durf er niet aan te denken wat er allemaal gebeurt als we niet thuis zijn.
Pasja spuugt nog steeds. Hij spuugt tussen de 10-20 dagen helemaal niet, en dan een paar dagen lang 2-3 x per dag. Grote plassen, voornamelijk water/vocht. Hij loopt achteruit tijdens het spugen, het zijn uiteindelijk plekken van 1,5 meter. Als ie beneden spuugt is het nog niet zo'n drama (daar ligt marmoleum), maar boven ligt vloerbedekking, en dat is een ramp om schoon te maken. Ik had bijgehouden op een lijstje wanneer Pasja heeft gespuugd, en ik had foto's gemaakt (die ik jullie zal besparen...). Toen de dierenarts gebeld. Ik moest urine opvangen om dat na te laten kijken. Zo gezegd , zo gedaan....dat klinkt makkelijker dan het is trouwens..... De urine is nagekeken en alles is in orde. Geen lichamelijke oorzaak op dit moment te vinden, dus moet ik er maar aan wennen. Het kan zijn dat ie gewoon veel drinkt, en daar misselijk van wordt, en het eruit gooit, oid.
Ik heb weer een grote zak dieetvoer meegenomen, dat is voor Dinky nodig tegen de blaasproblemen, en wat zakjes voer van hetzelfde merk, om te kijken of de poezen dat lusten. Pasja is namelijk pas begonnen met dat vele spugen na het overlijden van Grommel, en in diezelfde periode toen Dinky met de blaasproblemen begon, en er dus dieetbrokjes in huis kwamen. Voorheen kregen ze elke dag een zakje voer, en brokjes stonden er dan altijd. Ik wil dus nu gaan kijken wat er gebeurt als ze weer zakjes voer krijgen. Ze vinden de zakjes lekker en morgen ga ik een doos van die zakjes bij de dierenarts halen.
Inmiddels durf ik bijna het huis niet meer uit. Tenminste niet een hele dag. Ik weet niet wat ik vinden zal als ik terugkom.....een metertje spuug....bloedende Pucky....natte stinkende kussens......

donderdag 13 maart 2008

Lentekaartje



Lentekaartje gemaakt. Met een wedstrijdpatroon van Miranda en een knipvel van Feao. Ik vind hem zelf zo superschattig......

LO wanhoop



Maandag met mijn scrapmaatje weer eens lekker gescrapt. Ik heb een lootje gemaakt over mijn nieuwe contactlenzen. De producent is gestopt met het maken van mijn lenzen, en ik moet dus andere. Een ander merk, en helaas ook een hogere sterkte. Ik heb al een aantal verschillende proeflenzen geprobeerd en iedere keer is weer iets anders aan de hand. Tot wanhoop toe, het ene stel kon ik niet eens inzetten, het andere viel er te snel uit, met de volgende zag ik niet scherp, weer een ander bleef maar irriteren...... Gek en wanhopig werd ik ervan.

Mijn opticien heeft me verzekerd dat het goed komt..............

dinsdag 11 maart 2008

DOM10 en verjaarskalender

Ik heb zondag lekker zitten knutselen. Eerst een verjaarskalender gemaakt voor mijn bijna jarige tante. Ik heb hem vandaag (dinsdag) gegeven, en ze vond hem gelukkig helemaal mooi. Bovendien had ze wel een nieuwe kalender nodig, dus het cadeautje kwam ook nog erg goed van pas.















Daarna heb ik een DOMkaartje gemaakt. De opdracht was: Stilte. Het is inderdaad nr 10, terwijl nr 5 t/m 9 nog niet gemaakt zijn, maar ik scrap ze niet perse op volgorde. Voor deze opdracht deze had ik een idee zonder foto in mijn hoofd zitten, en ik had wat problemen met de printerinkt, dus was het wel logisch om deze dan te gaan maken.
De tekst luidt:
Ik geniet van de STILTE
als ik op een zondagochtend op de bank lig met een boek in mijn handen, en ik kijk op en luister....en hoor....niets.....

Er is een tijd geweest, dat alles me teveel was, dat ik last had van het gevoel dat de hele wereld het op mij gemunt had. Vooral het lawaai van de buren...het harde praten....schreeuwende kinderen....luide muziek..... Die tijd is gelukkig over.....en ik geniet nu weer van de stilte......

dinsdag 4 maart 2008

en we blijven gewoon kaarten maken.....




Ik ben steeds tussendoor bezig met kaarten maken. Een motorkaart voor de rijschool, nog een muziekkaart en een rozenkaart.
Het patroon van de muziekkaart komt uit het HJ jaarboek, en is van Sjaak. Het patroon van de rozenkaart is ook van Sjaak en komt uit HJ34.