woensdag 30 april 2008

nog een keertje jarig

Gister was ik echt jarig. Mijn moeder was er 's ochtends al giga vroeg. We hebben lekker geborduurd en vooral veel gebept;)
's Middags is mijn scrapmaatje langs geweest, en mijn vrijwilligster bij de ouderen (dat werk ben ik ruim een jaar geleden mee gestopt). Het was giga gezellig, lekker koffie met gebak, en natuurlijk veel gebept. Mijn vader kwam aan het van de middag en hubby was ook redelijk op tijd thuis. Mijn moeder wilde weer koken....en wie ben ik om zo'n verwennerij af te slaan.....en het was weer gigalekker. Mijn ouders zijn op tijd weggegaan, en wij zijn op tijd naar bed gegaan.
Pffff, die wekker gaat hier steeds maar op ontaarde tijdstippen (05.00 en 05.30 uur elke ochtend, brrrrrrrrrrrrr).
Maar ik heb nu een dubbele superverjaardag gehad!!!!!!

maandag 28 april 2008

bijna jarig katje

Zaterdag heb ik mijn verjaardag 'gevierd'. Met een paar mensen hebben we een gigagezellige dag gehad. Natuurlijk hubby, mijn liefste dinnetje kwam 's ochtends en bleef de hele dag. Mijn ouders zijn ook 's ochtends al gekomen voor de hele dag. En 's avonds kwam een bevriend stel. Dus niet druk qua hoeveelheid mensen, maar het was super!!! Helaas heb ik een zeeeeer vergeetachtig scrapmaatje, ze zou ook langskomen, maar voelde zich niet lekker en is het helemaal straal vergeten :(.
Mijn moeder heeft gekookt, heerlijk wat een luxe. En het eten was superlekker!!
Ik heb echt een fijne dag gehad, en ben erg verwend:)

woensdag 23 april 2008

snik, niet geslaagd

Snik, ik heb gister rij-examen gedaan, en ben niet geslaagd.
Ik probeer er nu maar verder niet meer aan te denken.
We moeten gewoon verder, en het dan over een tijdje nog een keer proberen.

bouwvakker Katje

Zaterdagmiddag kwam vriend Henk om samen met mij een bak te slopen op zolder. Het is de opvangbak, waar de wasmachine en droger in staan. Hij is een paar keer van pas gekomen, maar ik ben hem nu echt zat. Het is een grote bak, betegeld, hoge randen. En de wasmachine staat op 4 stenen. In het begon stond ie daar zeer stabiel op, maar na een reparatie (oh, wat had de monteur de pest aan die hoge bak........) stond ie veel minder stevig op die stenen. Ik had er al van die antislipmatjes onder gelegd, dat hielp....een beetje..... En nu de machine behoorlijk aan zijn eindje begint te komen, rammelt ie af en toe zowat van zijn stenen af, en dan staat ie tegen de betegelde rand van de bak op te rammelen.....wat een herrie is dat.....
We willen een nieuwe wasmachine en ik zei meteen, dan die bak eruit. Een nieuwe machine gaat niet op die stenen, die wil ik stabiel op de grond. Misschien een opvangbak eronder, zo een die echt bij de wasmachine hoort, misschien zonder bak, tegenwoordig zijn de machines al standaard met waterstops ed.
Henk kwam rond 13.00 uur en we zijn meteen naar zolder gegaan. Eerst de wasser en droger uit de bak, lang leve lange snoeren ed. Ik was stiekem al een beetje bang dat dat niet zou kunnen, dat ik dan niet kon wassen, maar gelukkig staan beide apparaten gewoon gebruiksklaar, alleen net iets verder weg.
De tegels op de voorkant werden er redelijk voorzichtig afgehaald, ik heb er nog een paar nodig voor de achterkant, als de bak weg is. Het lukt, Henk ziet kans er vrij veel heel af te krijgen.
En dan met een hamer en beitel aan de gang. De rechtop staande randen gaan vrij makkelijk, maar de rest van de bak is wat mij betreft veel te degelijk gemaakt. Mijn hemeltje, het is gebouwd alsof het 300 jaar moest blijven zitten. We hakken en bikken er lekker op los. Naarmate de middag vordert voelen we ons steeds ouder worden. Beide conditie 0,0 {bloos}, en dan iets doen wat voor Henk al een tijdje geleden is, en voor mij gewoon nieuw. Mijn handen, armen, benen, nek, schouders, kont, benen, voeten....alles gaat steeds meer zeer doen. Ik weet niet meer hoe ik zitten moet, ik weet niet meer hoe ik de hamer omhoog moet krijgen.
Als de complete bak weg is, doen we ff lekker een bakkie koffie, zucht, daar ben ik dan ook wel echt aan toe. Daarna nog even opruimen, en dan is het ca 17.15 uur als de klus geklaard is.
Ik ga nog even door met de zakken puin. Naar beneden, en dan blijkt er 1 toch te vol geladen, die gaat stuk, grrrrrrrr. Als ik die inhoud overgeladen heb in andere zakken, ben ik het helemaal zat. Alles doet zeer, ik voel me ruim 100 jaren oud, ik ben het zat. Kan niets meer vastpakken, vooral rond mijn duim is het dik en doet het erg zeer, en ik heb een paar fikse blaren. Bovendien was ik gewond geraakt, ik pakte wat gasbetonblokstukken om opzij te halen, en die sneed in mijn vinger. Wat een bloedbad....Mijn verfbroek, vol met diverse kleuren verf, is nu opgevrolijkt met wat bloedrode (letterlijk en figuurlijk) vlekken. Een zeer grote pleister erop, en het ergste leed is geleden, maar later blijkt toch dat als ik iets verkeerd oppak, dat het behoorlijk zeer kan doen.
Zaterdagavond heb ik niets gedaan, lekker voor de tv gehangen en zeer vroeg naar bed gegaan....wat wordt een mens moe van zo'n klus......Ik denk dat ik voor een bouwvakcarriere niet echt in de wieg ben gelegd.....

donderdag 17 april 2008

Scrapkaart


ik heb gistermiddag een scrapkaart gemaakt. Gebaseerd op een kaart uit het blad Creatief met kaarten.

woensdag 16 april 2008

en nog een paar wedstrijdkaarten...

Ik heb meegedaan, en doe nog mee met een paar wedstrijden op clubs.

Dit is een patroon van Sjaak.



















Dit is een patroon van Renate, het knipvel is van Feao.





Een patroon van Jenine, en het knipvel is van Mattie.

maar...ik heb nog wel wat crea gedaan....

Ik heb niet veel gedaan, maar wel af en toe lekker zitten borduren. Boven plaatje, patroon en karton bij elkaar zoeken, beneden bij hubby borduren, en dan weer boven de kaart in elkaar zetten.
Dit is een patroon van Sjaak uit HJ34, met een knipvel van Nel van Veen.
Dit is een borduurpatroon uit Voortborduren met Chrissie, met een LeSuh tijger.
De kaart is voor Séan, nogmaals gefeliciteerd jochie, ik hoop dat je fijne dagen hebt gehad!!!
En nog een kaart voor Theo, de kaart komt uit 'Mijn hobbykaart'.

hubby is weer aan het werk

Ik heb een tijd niet geblogd (bloos), maar dat komt onder andere omdat hubby inmiddels 4,5 week thuis heeft gezeten. Ik heb daardoor lang niet zoveel op de hobbykamer gezeten. Hij vindt het erg fijn als ik samen met hem beneden zit, en na al die tijd begint ie zich toch ook wel ietwat te vervelen, prettig als je dan tegen iemand aan kunt beppen.... Als iemand nog een leuke hobby weet......
Hij had 's nachts last van spierkrampen. Dat begon dan zo rond een uur of 2, en hield aan tot 5. Daardoor sliep hij natuurlijk voor geen meter, en had zo gigaveel pijn in zijn benen.
We zijn naar de dokter geweest, moesten meteen door voor bloedonderzoek. Daaruit bleek een verhoogde concentratie van een bepaald eiwit dat spierkrampen kan veroorzaken. Niet abnormaal hoog, en eigenlijk niet speciaal met de spierziekte te maken. "Gewone" mensen kunnen die krampen ook krijgen. Er is een medicijn voor, maar de huisarts wilde dat niet zomaar voorschrijven, dit wel ivm met de spierziekte. Dus afspraak met de neuroloog maken in het ziekenhuis (en een aantal slaappillen mee voor tijdelijk even kunnen bijtanken). We kunnen pas na een week terecht, maar 1 dag vantevoren wordt deze afspraak afgezegd, en verzet.....weer een week later....
We zijn naar de neuroloog geweest. Ook weer gezellig..... Een arts in opleiding mocht fijne onderzoekjes doen, niet te maken met het probleem, wel leuk voor hem, hij heeft er vast een hoop van geleerd. De neuroloog zelf wordt erbij geroepen. En ja hoor, hij had dit nog nooit gehad, die medicijnen en die spierziekte samen, dus hij wist het ook niet. Hij heeft de medicijnen in een aangepaste dosis voorgeschreven, probeer maar, dan weten we het......
Jammer dat het zoveel tijd gekost heeft, en dan nog steeds niets meer weten dan 3 weken daarvoor......
Gelukkig vallen de bijwerkingen op dit moment erg mee, en hubby isvanochtend weer naar zijn werk vertrokken.