dinsdag 27 mei 2008

vlindermeisje


Vanochtend eindelijk de wedstrijdkaart afgemaakt voor de club van Miranda.

Het patroon is uit een actionboekje.

blij met douchestoel en bedtafel

We zijn gister naar de thuiszorgwinkel geweest. Ik had voor info gebeld, kreeg een aantal tips en zijn er dus heen gegaan om te kijken.
En we hebben gekeken...naar een douchestoel, maar dan niet voor onder de douche... Als we op visite gaan kan hubby niet lekker zitten, tenminste eigenlijk niet lekker opstaan. Alle stoelen zijn te laag voor hem. Dus in een gewone stoel extra kussens gedaan, dan wordt het opstaan iets makkelijker, maar na een tijdje natuurlijk fikse rugpijn. Dat werkte dus ook niet. We kregen de tip, dat deze douchestoel erg licht, redelijk stevig, en het allerbelangrijkste: in hoogte verstelbaar was. Dus kan ie mee op visite. Hubby heeft hem geprobeerd en hij kon zelfstandig opstaan. De zit is niet ideaal voor lange tijd, maar nu kan hij zijn eigen kussen (tegen doorzitten) erin doen, en moet het in ieder geval even uit te houden zijn.
We hebben een werktafel bij de sta-op-stoel aangevraagd, maar weten niet hoe lang het duurt voor we die krijgen. Voor tijdelijk zou een bedtafel misschien iets zijn?
We hebben de douchestoel en de bedtafel voor een half jaar mee. En 's avonds bij het eten bleek dat de tafel echt werkt, stukken beter dan het kussentafeltje wat we ervoor gebruikten.
Dus we zijn helemaal blij....

vrijdag 23 mei 2008

cadeautasje en -envelop

Ik heb vandaag lekker gescrapt, een scraptasje afgemaakt, en een cadeau-envelop gemaakt.

Beide zijn gesneden met een Coluzzlemal. Het scraptasje heeft een mini-envelopje aan de binnenkant, daar kan geld in gestopt worden. Ook dit mini-envelopje is gesneden met een Coluzzlemal.

















De cadeau-envelop is versierd naar een sketch van Flamsaro. De cadeau-envelop is voor een man, ik heb geen bloemetjes maar buttons gestanst. Buttons in de vorm van een afgeronde driehoek, fibers erdoor gehaald, nu is helaas die leuke vorm bijna niet meer te herkennen.

donderdag 22 mei 2008

MIJ 1 thoughts



Ik ben begonnen met een M.I.J. Dat staat voor My Inner Journey. Een mini album gevuld met lootjes, waarbij de nadruk ligt op de journaling. Waarbij je steekwoorden krijgt, en daar een lootje bij maakt. Waarbij je voor de journaling soms heel diep in jezelf zal gaan.

De 1e opdracht is: thoughts/gedachten.

NB de foto heb ik gevonden op internet, maar ik heb geen idee meer van wie hij is (sorry hiervoor)
ik vind het een prachtige foto, die precies bij de lo past, de wolken voor de zon, de donkere randen, en toch de stralende zon, die altijd weer achter de wolken schijnt!

miniLO Dolly helpt graag een pootje mee



Weer een lootje voor het mini-album van Dolly.
Dolly helpt altijd graag mee.....met behang afhalen......met gras maaien (ze hapte en gromde naar de maaier hihi).....en met het snoeien van de druif......LOL
We kwamen thuis en zagen een wirwar van takjes liggen...van de druif. En Dol keek er nog eens naar, en hup, nog een stukkie eraf, nog weer korter, yeah, wat een fijne helphond is dit......

DOM 12 My favourite flowers






Deze lag al een tijdje halfaf, en nu had ik hem eindelijk afgemaakt.


Mijn favo bloemen, ach ik vind zo veel mooi: de witte rozen in mijn bruidsboeket, de 1e crocusjes en narcisjes, een prachtig gemengd vrolijk zomerboeket, bijna alles vind ik mooi. Maar het allermooist vind ik toch wel de witte tere kleine bloemetjes van onze parelstruik 'The Bride'. Elk jaar op mijn verjaardag de 1e bloemetjes in bloei, wat een prachtig verjaarscadeau.... En dan werd het een waterval van kleine bloemetjes, zo mooi.


Helaas is het nu over. Het werd elk jaar al ietsje minder, maar nu nada, noppes, geen bloemetjes meer:(. Maar ze is ons verkocht als 2-jarige, en ze heeft het toch zo'n 15 jaar prachtig gedaan:)).

woensdag 14 mei 2008

toch nog een paar kaarten gemaakt

Ik heb niet veel geblogd (zeg maar niets), maar wel een paar kaartjes weten te maken.

De altijd schattige moreheads, met een patroon van Ann.



















Een muziekkaart, dat is nummer 4 van dit jaar. Het patroon is uit HJ39 en van Chrissie.



















Een kaart voor de zoon van dinnetje, die binnenkort jarig is. Het patroon komt uit een
Actionborduurboek (nummer 4 dacht ik) patroon J. Het knipvel is van Card Deco.

zaterdag 3 mei 2008

LO wind strand golven en een zeehond





Ik heb het strandlootje afgemaakt voor het mini album Dolly. Ik was er al ff aan bezig, maar kon geen leuke titel vinden. Dus vanochtend de knoop doorgehakt, en gewoon gaan letters ponsen.






De titel is geworden: wind strand golven en een zeehond. Hihi, ik vind die foto van natte Dolly prachtig, een echte zee-hond.
Ik heb het lootje gemaakt met behulp van een sketch van Valerie.

scrapkaart zonder plaatje


Op het D&D forum is Flamsaro begonnen met het plaatsen van card sketches. De tweede ziet er erg mooi uit, haar uitwerking vind ik supermooi, en ik besluit om mee te doen. Ik heb nog een scrappaperpakket liggen, met als hoofdkleur paars, die ga ik ervoor gebruiken. De sketch is vrij simpel, ik heb vrij snel de papers, bloemen, etc bij elkaar gezocht. Gisteravond de kaart gemaakt, en vanochtend de tekst erop. Dat zijn gestanste letters van QK-Phoebe. Pfff de letters stansen en plakken is zowat meer werk dan de hele kaart in elkaar zetten. Maar ik vind hem best mooi gelukt. Het is mijn 1e scrapkaart zonder plaatje!!

puinruimen

Er staan in totaal 10 zakken met puin (van de wasser/droger bak die we vorige zaterdag gesloopt hebben) in de tuin en in de schuur. En die moeten naar het Milieuplein worden gebracht. Je mag dit echt niet als grof vuil aanbieden, dus helaas.....
We hadden het plan om vrijdagochtend dan maar de zakken weg te brengen. En zo gezegd, zo gedaan. Eerst alle zakken via de poort naar de straatkant. Toen met de auto om de hoek naar de zakken, de hele zwik in de auto. Pfff wat een berg, wat zwaar. En hubby kan niet sjouwen of niks, dus het zweet liep over mijn voorhoofd. Het is prachtig weer vandaag, dus eigenlijk te warm om te sjouwen, maar we weten het natuurlijk intussen, van uitstel ....... We zijn gewaarschuwd door de buurman: het is erg druk bij het Milieuplein. Maar we gaan toch. En inderdaad, er staat een gigarij, maar het gaat best snel. Als we op het plein staan, en ik de 1e zak naar de container til, staat er een erg aardige jongen die meteen aanbiedt om de zakken voor me op de rand van de container te tillen en te legen, SUPER.
Als we met een lege auto naar huis rijden, zijn we blij dat we doorgezet hebben, de drukte viel mee, en we kunnen de rest van de dag rustig aan doen, we zijn blij met "weer een klus plat".