donderdag 24 juli 2008

jarige oma

Woensdag was oma jarig. Zij heeft nu de prachtige leeftijd van 92 jaar bereikt!
Ik werd opgehaald en ben er even langs geweest. Ik werd om 12 uur weer opgehaald, dus het was niet gigalang. Maar oma vond het erg leuk dat ik er was, ze had me natuurlijk niet verwacht, hubby moest werken, en dan komen we meestal op een andere, vrije dag van hubby.
Ik had een pakje zelfgemaakte kaarten mee. Ze geeft deze kaarten aan de jarige mensen van haar gang, de mensen waar ze veel mee om gaat, koffie mee drinkt, mee wandelt, etc. Dus ze was er erg blij mee, dan kon ze weer kaarten uitdelen:).
Oma zat beneden in de zaal met deze mensen aan de koffie met gebak. En daarna zijn we naar boven gegaan naar haar kamers. Nog even gezellig een uurtje met zijn 2en gepraat.
's-Middags werd oma opgehaald, ze was dan de rest van de dag bij een tante en oom, voor haar dus heerlijk, ze hoefde er niets voor te regelen, alleen maar lekker jarig wezen:)

scrap afgemaakt

Mijn scrapmaatje is na haar vacantie eindelijk weer gekomen om samen te scrappen. We hebben heerlijk bijgebept, gelachen, lekker koffie gedronken, en vooral gescrapt!! Heerlijk om weer zo lekker samen te scrappen.
Ik heb de LO afgemaakt, over hubby die vorig jaar vreselijk ongelukkig terechtkwam na een val, en zijn duim uit de kom had. In het ziekenhuis is de duim weer terug gezet, maar bleek in het gips te moeten. Uiteindelijk heeft ie 6 weken in het gips gezeten.
Het probleem was dat hubby al zijn ledematen nodig heeft om te functioneren. Dus hij kon niet zelf opstaan, niet uit zijn sta-op-stoel, niet van de traplift, maar ook niet van de wc. Kon zich niet zelf wassen en aankleden. Kon bijna niets zelf.

Toen het gips eraf ging, bleek dattie nog steeds niet genoeg kracht kon zetten met zijn hand om op te staan en om te sturen. Het deed ook echt veel te veel pijn. Hij kon dus toen nog steeds niet naar het werk. Hij heeft uiteindelijk 9 weken in de ziektewet gezeten. We hebben maar veel tv gekeken en wat gelezen, veel meer dan dat kon hij niet doen.

Ik was al wel vrij snel met het lootje begonnen, maar op een gegeven moment liep ik vast, en heb ik hem weggelegd. En nu had ik hem weer opgepakt, en kon ik hem zo afmaken...

veel scraptijd...of toch iets minder dan gedacht...

Hubby had het weekend nachtdienst, vrijdag en zaterdag. Dan slaapt ie zaterdag meestal tot ca 1600 uur, en zondag tot ca 1400 uur. Dus lekker veel scraptijd voor mij. Want de wekker gaat voor mij dan rond 7 uur, zodat ik al aan de koffie zit als hubby thuis komt. Dan kan ik hem helpen met uitstappen, hij is dan meestal gigamoe. En als hij naar bed gaat, doe ik snel mijn lenzen in. Als ik direct uit bed mijn lenzen inzet gaat dat dus niet, en als hubby eenmaal slaapt, probeer ik niet meer op de slaapkamer te komen, om hem niet wakker te maken.
Het werkt op deze manier prima, en daar ik dan ook geen huishouden kan doen, heb ik die tijd scraptijd gemaakt. Housework can't kill you, but why take the chance? (quote gevonden ergens op internet) Ik kan natuurlijk wel klusjes zoeken die geen lawaai maken, maar ja......
Zaterdag ben ik tussen de middag een bammetje gaan eten, onder het genot van een zeer spannend boek van Koontz. Dus ff langer doorgelezen...heb toch lekker nog de halve middag om verder te scrappen....Toen ik om half 2 mijn boek eindelijk weglegde en naar boven liep, hoorde ik ineens hubby in de badkamer....en hij was zo wakker, kon niet meer slapen, dus hij ging eruit en wilde wel koffie. Dus die dag niet veel meer gescrapt....Maar wel nog gelezen, hubby is ook in een boek van Koontz bezig.
Zondag ook lekker gescrapt en gerommeld op de hobbykamer. Toen was hubby errug moe, omdat ie zaterdag natuurlijk ook veel te kort had geslapen. Dus ik heb hem uiteindelijk maar om 1500 uur wakker gemaakt.
Maandag was ie echt nog heel duf, dus we zijn niet weggegaan. Maar we hebben een lange film gekeken: Heat.

zaterdag 19 juli 2008

scrapverhuiskaart

Ik heb een scrapverhuiskaart gemaakt. Ik heb een aantal dingetjes uit het blad Cards Only gecombineerd en dit is eruit gerold.
Kaart in de vorm van een huis. Rechts een sleutelgat, en links een bosje sleutels en een labels, dat mbv een fiber door een eyelet is geknoopt.
Op het label staat een quote:
"a house is made of brick and stone
a home is made of love alone".
Ik heb nog een paar bloemen uit de papers gestansd, en die bovenaan geplakt.

eindelijk een nieuwe wasmachine

Maandag zijn we gaan kijken voor een nieuwe wasmachine. Mijn oude heeft zijn best gedaan, maar hij kan geen volle trommels meer hebben, als hij centrifugeert, dan loopt ie zelf bijna van de zolder af, waarbij hij een enorm lawaai produceert.














We hebben een nieuwe wasmachine uitgezocht, en maar meteen de knoop doorgehakt en hem gekocht. En tot mijn vreugde kan hij de volgende dag al geleverd worden.
Eigenlijk moet de oude wasmachine afgekoppeld worden en het gewicht moet eruit. Maar als ik zeg, dat ik echt geen idee heb, en dat mijn man gehandicapt is en niet op zolder kan komen, hoeft het gelukkig niet. De jongens die de nieuwe wasmachine komen brengen, installeren hem. En de oude wordt afgekoppeld en zo meegenomen. Super dat ze dat zo willen doen. Als de volgende dag de wasmachine geleverd wordt, blijken er 2 superaardige jongens te zijn, ze doen voorzichtig op de trap, ivm de traplift, en alles wordt voor me gedaan. Ik ben blij met deze service, en met mijn nieuwe wasmachine natuurlijk:)

nieuwe oude kaarten


Oma is binnenkort jarig. En ze wil wel een pakketje wenskaarten krijgen om zelf te kunnen geven aan de jarigen bij haar op de gang. Dus ik heb tussendoor een aantal bloemenkaarten gemaakt, met behulp van mijn eigen kaartenpakketjes, die ik nog over heb.

De kaarten zijn niet al te moeilijk, ik heb ze natuurlijk zelf allemaal al eens gemaakt, en doordat al het materiaal al bij elkaar zit, kost het niet al te veel tijd.

LO witte pasen

Zondag 23 maart 2008: 1e paasdag
We gaan naar beneden om koffie te drinken en ineens zien we dat het gaat sneeuwen. En het blijft sneeuwen, af en toe ietsje minder, en af en toe iets meer, maar de sneeuw blijft vallen. Het is niet zo als in maart 2005 (het dikste pak sneeuw in 50 jaar), maar het sneeuwt en het blijft ook liggen. Ik ga natuurlijk foto's maken, het blijft toch fascineren, die witte vlokken die zomaar uit de lucht vallen.
Als ik binnen op mijn camera de foto's bekijk, blijkt dat op 1 foto een sneeuwvlok heel dicht voor de lens langs gegaan is, en die heeft op de foto de vorm van een appel! Het is een leuk gezicht, dus die foto moet zeker op de scrap komen.
Ik ben daarna wel begonnen met de scrap, maar heb hem opzij gelegd. Door de scrapmood van donderdag heb ik vrijdag deze lo weer tevoorschijn gehaald. En ik heb hem af kunnen maken. Als ondergrondpaper heb ik een paaspaper gebruikt. Het valt niet eens erg op, maar als je dan goed kijkt, zie je paashaasjes. De kleuren van het paaspaper doen het ook prima bij de sneeuwfoto's.

donderdag 10 juli 2008

ipv Artis gaan we scrappuhhhh

Dinnetje en ik zouden vandaag naar Artis gaan. Maar de weersverwachtingen waren zo slecht, dat we besloten hebben om maar niet te gaan (snik, we hadden er echt wel zin in). In plaats van naar Artis te gaan, besloot dinnetje om het rotweer te trotseren en naar mij toe te komen. Zo gezegd, zo gedaan. Eerst lekker koffie en dan snel aan de scrap.

Dinnetje had een theedoos meegenomen, waarvan de bovenkant bescrapt moest worden.
En ik had nog wat scrap liggen waar ik vol mee bezig was.
De theedoos is bescrapt, op wat bloemen en letters na, die worden thuis nog gedaan.
En ik heb zowaar 2 lootjes afgemaakt.

De 1e ben ik pas mee begonnen, nadat de LO Pasja af was. Het zijn foto's van Pasja die lekker bij me op schoot ligt, al op de 1e en 2e dag uit het asiel. Hij had echt lekker zijn plekkie gevonden, en tot het laatst lag hij zo vaak bij me. Altijd lekker kroelen, pompen, spinnen en slapen.
De 2e LO lag al een tijdje gedeeltelijk klaar, om nu dus afgemaakt te worden. Het is een oude foto van mijn oma en haar 6 kinderen. Ik vond deze papers van Basic Grey er zo mooi bij passen.
De dag ging weer vreselijk snel voorbij. Het was supergezellie, en helaas duurt het nu ivm vacantie best een tijdje voor we elkaar weer kunnen zien.

maandag 7 juli 2008

DOM 25 so sweet

Eindelijk weer eens een DOMmetje gemaakt. Alleen niet iets wat al half klaar lag, maar vanochtend eerst ff foto's geprint, voor deze en nog een andere DOM.
En ik ben begonnen met so sweet. Ik heb een foto van Pucky, die ligt te slapen. En als je die ziet slapen, kun je maar 1 ding zeggen: aahhh wat lieffff.

Ze ligt altijd helemaal opgekruld, met haar koppie tussen of op haar pootjes. Zo schattig. Mijn allerliefste meisje van de hele wereld is ze...


(Het oranje wat je nog in hoeken, aan de randen en in de eyelet ziet, is een oranje papier wat ik meegescand en daarna weggesneden heb, anders werd niet het hele DOM gescand)

helemaal blij met scrapglazen

We zijn aan het ruimen en mesten in huis. En toen we over de vitrinekast en de servieskast aan het praten waren, dachten we ook aan de glazen.... nou ja, het gebrek eraan eigenlijk meer.
We hebben al jaaaren geen glazen bijgekocht, maar in de loop der tijd zijn er toch een aantal gesneuveld. De laatste nieuwe glazen waren van zo'n busreisje met cadeautjes... we hadden een koffieservies en een glasservies gehad. Het zijn aardige glazen, ze drinken lekker, maar ze zijn zo...zo...zo gewoon.... En die appeltjesglazen....hoe komen we daar eigenlijk aan??? Geen idee, ik weet alleen dat de appeltjes niet zo goed tegen de vaatwas kunnen....

Ik had donderdag even bij de Action gekeken. En daar zag ik toch leuke glazen....met zwart-witte vlinders en bloemen, en zowaar echte scrapglazen...met swirls erop. Ik heb het aan hubby verteld, en zaterdag zijn we samen even gaan kijken. Hij vond ze ook meteen leuk, en we hebben er 6 gekocht. Ik ben er zo blij mee, klinkt misschien dom. Maar we hadden echt geen leuke glazen meer, en deze vind ik zo leuk

dinnetje was jarig hieperdepiephoeraaaa

Vrijdag zijn hubby en ik samen naar de verjaardag van dinnetje geweest. Nou ja, verjaardag....ze was de week ervoor jarig, maar toen moest hubby werken...
Ik had mooie journaling clear stamps voor haar gekocht, ik hoop dat ze er net zoveel plezier van gaat hebben, als ik intussen van de mijne heb (dinnetje: als je die stitched misschien toch niet zo leuk vindt, dan wil ik ze wel voor mijn verjaardag, die had ik zelf nog niet, en ik vind ze zoooooo leuk......wink).

We hebben lekker gebak gegeten, hubby en dinnetje een bananensoes, en ik een moorkop. Lekker, maar zo knoeierig gebak is dat.....Gelukkig had ik net mijn gezicht helemaal schoon, toen dinnetje aan een scrapfoto dacht... haha te laat....

We hebben de hele tijd lekker zitten beppen, tijd ging weer veel te snel voorbij.

Alleen voor hubby duurde het te lang. Niet voor hem zelf, maar hij had geen kont meer over van het zitten. We hadden de douchestoel mee, prima oplossing voor een uurtje ofzo, maar het is en blijft een plastic stoel. Hubby zijn speciale kussen is te groot, dat zakt eraf, en is te dun. Dus we moeten nog even iets verzinnen, een kleiner, maar dikker kussen, ofzo.

We zijn op tijd naar huis gegaan, dinnetje moest werken, en de vacantiedrukte naar de kust en het zuiden zou giga worden. Gelukkig hadden we practisch geen file, naar onze kust viel dus mee. Naar het zuiden was het inderdaad giga, de andere weghelft van de snelwegen stond bijna helemaal vol...

woensdag 2 juli 2008

oranje scrapkaart



Ik heb maandag op de valreep nog een scrapkaartje gemaakt voor de wedstrijd op Scrapaddiction. De kaart moest voor minmaal 75% oranje zijn. Pfff rotscrapkleur... Maar wel leuk om een kaartje in elkaar te draaien met een kleur die je zelf niet zo snel uit zal kiezen.