vrijdag 29 augustus 2008

de handybar helpt!!

Vanochtend hebben we heerlijk iets langer geslapen en we konden rustig aan wakker worden onder het genot van een kopje koffie.

Hubby was redelijk goed uitgerust en we zijn naar de auto gegaan om de handybar te proberen aan de passagierskant van de auto.
De handybar was deze week met de post gekomen, en we hadden hem al geprobeerd bij de bestuurdersstoel. Helaas heeft de steun aan die kant geen toegevoegde waarde.
Maar nu hebben we hem geprobeerd aan de passagierskant. Ik kon tijdens mijn 1e rit hubby niet uit de auto krijgen van de passagiersstoel, en dat was een supervelende ervaring. Daar sta je dan, niemand in de buurt, en dan ...
Maar nu kon hij er met hulp van de handybar zelf uitkomen. Ik heb helemaal niet geholpen. Ik ben er superblij mee. Nu kan ik rijden, en kan hubby gewoon naast me zitten, zonder dat we bezorgd hoeven te zijn hoe hem uit de auto te krijgen. Als hij toch net niet genoeg kracht heeft om zelf uit de auto te komen, dan kan ik hem een kontje geven, en dan moet het lukken.
Het voelt zo goed om te weten dat je dan geen hulp van anderen nodig hebt, en het gewoon met zijn 2 en kan redden. Dat je dus overal heen kan rijden, en ook als er verder helemaal geen mensen in de buurt zijn, gewoon uit kan stappen.

donderdag 28 augustus 2008

trouwkaart voor een collega


Deze trouwkaart voor een collega van hubby moest ook ff snel gemaakt worden.

Er lag ook nog een borduurpatroontje van een club (HobbyVision) voor de wedstrijd, die moet 31 augustus af zijn. Dus de combi was snel gemaakt.

Ik heb geborduurd op een zachtgroene glanskarton, de dubbele kaart is wit glanskarton.

kaarten nieuwe banen



Ik heb ook nog 2 kaarten tussendoor gemaakt, 2x een nieuwe baan voor collega's van hubby. Natuurlijk op het laatste moment doorgegeven, dus het zijn snelle kaartjes geworden.

Ook heb ik een slootje auto- en motorkaarten gemaakt(maar de meeste daarvan heb ik al wel een keertje laten zien)

scrapkit gewonnen!!!!


Vorige week vrijdag kwam ik (zoals elke dag) een kijkje nemen op het blog van Francine. Ik sla geen dag over, ze heeft echt een fantastische schrijfstijl. Ze schreef dat ze een leuke scrapkit cadeau ging geven, vanwege haar 1000e blog (sjees, ik zit nog geeneens op 200). Ik heb natuurlijk een berichtje achtergelaten. Maandagochtend ging ik weer kijken en las ik tot mijn supergrote verbazing dat ik gewonnen had. Lang leve de random number generator (en Francine!!!!).

Vanochtend ging de bel en kreeg ik een pakket, in een vrolijk rozenpapier verpakt, overhandigd van de postbode. Het is echt superleuk en ik ben er dan ook superblij mee. Papers, cardstock, lintjes, brads, flowers, alfabet, stickers, swatch book pages...en in die leuke vrolijke kleuren!!!

Als ik er naar kijk, begint er al van alles te borrelen, oh passen die foto's erop, of zouden die leuker zijn.....ik wil scrappuhhhhhh

dankjewel Francine!!! (en schrijf alsjeblieft nog minstens 1000 berichten door)

moet je Dinky nou zien liggen

Dinky heeft allemaal van die kleine "rare" dingetjes, hoe hij ligt, hoe hij drinkt, etc. Dus af en toe loop ik met een camera achter hem aan, om dat op de foto te krijgen. Meestal ziet hij me op tijd, en dan staat ie meteen op en loopt ie naar de camera, zodat ik geen foto meer van hem kan maken... meneer wil kennelijk niet uitgelachen worden LOL

Hier ligt ie op/tegen de krabpaal. Hij ligt met zijn ene voorpoot op de vloerplaat van de krabpaal, met zijn lijf dus half op die vloerplaat, half op de vloer.

LO geslaagd




Woensdagmiddag komt mijn scrapmaatje weer, en ik maak mijn lootje geslaagd af.

paps en mams komen langs...dag parelstruik

Maandagochtend krijg ik een belletje van mijn ouders. Ze willen graag langskomen om te mijn rijbewijs te vieren met een etentje. Toevallig komt hubby deze maandag weer vroeg thuis, dus dat komt goed uit. Ze komen lekker op tijd, en we drinken eerst lekker koffie met wat lekkers erbij...mjammieeee. Ik zet pap aan het werk. Hij maakt even op zolder een stopcontact, zodat de stekker van de wasmachine daarin kan, en niet direct aan de trekschakelaar hoeft.

Dan komt hubby thuis. Hij vertelt dat hij de parelstruik heeft gekortwiekt en dat de stam zo dik is, die moet met wortels en al uitgegraven worden. Dus pap laat zich dat geen 2e keer zeggen, en duikt meteen de tuin in. En daar haalt hij de laatste restanten van mijn geliefde parelstruik uit de grond. Snik. Maar goed, hij deed het toch goed voor een 2jarige plant....hij heeft zo'n 14 jaar gebloeid, elk jaar weer een prachtige bloemenpracht... Ik ruim samen met paps meteen al het afval op, klein maken en in vuilniszakken. En we vegen meteen al de bladerzooi langs de schutting weg, en meteen in vuilniszakken. Dat ruimt lekker op, en het is toch ff leuker om dat met zijn 2en te doen, dan in me uppie.

Dan bestellen we het eten: ik ben helemaal dol op shoarma calzone, een dubbelgeslagen pizza boordevol shoarmavlees, knoflooksaus, etc. Mjammieeeeeeee.

's-Avonds gaan paps en mams al op tijd weg, het was erg vroeg die ochtend, en de volgende dag gaat bij ons natuurlijk de wekker alweer zo vroeg, sjucht...

Maar ik kijk wel terug op een supergezellige middag en avond!!!

maandag 25 augustus 2008

ff kroelen met Dinky



Zaterdagmiddag sprong Dinky op de bank, naast me. Ging lekker liggen, pootjes tegen elkaar, oogjes dicht. En ik begin hem dan automatisch lekker te aaien. Zacht spinnend ligt ie naast me. En ik kroel hem, en geniet van mijn nu steeds aanhankelijker wordende poezenjochie.

BBQ

Zondagmiddag was de grote straatBBQ. Ons stuk straat was afgezet, en al gauw stond het helemaal vol met tafels, stoelen en schalen met eten. Drinken, sauasjes en salades kwamen er ook al gauw bij. Muziek er nog bij en het feest kon beginnen. We hebben vreselijk veel plezier gehad, ontzettend gezellig gekletst met iedereen. Oude buren die we niet zo veel spreken, en nieuwe buren die we nog helemaal niet kenden. Echt super. Er werden meteen rondleidingen in diverse huizen gegeven. Het weer deed gelukkig niet wat er verwacht werd. Het zou al vroeg gaan regenen, maar gelukkig begon het pas laat te regenen, en we zijn onder parasols en in de regen gewoon verder gegaan. Het waren maar kleine buitjes, en je kon eigenlijk nog redelijk in de regen blijven staan. Het was echt supergezellig, en het is natuurlijk veel te laat geworden. De wekker ging vanochtend al om 5 uur, pfff. Er is alweer afgesproken dat er volgend jaar weer een grote BBQ gaat komen, dit moet echt een jaarlijks evement worden voor ons stukkie straat.

Knoedelmarkt

Zaterdag is de Knoedelmarkt, wereldberoemd hier (en in omstreken). Er is in onze winkelstraat (nou ja, onze....) een grote braderie, en daarnaast een grote rommelmarkt in de omliggende straten en pleinen. Supergezellig, druk, etc.
Zaterdagochtend worden we wakker, en al gauw barst een onweer los, niet een beetje, maar behoorlijk heftig. En daarna begon het te plenzen. Ohohoh wat zonde voor de mensen en kinderen die staan met hun spulletjes, Gelukkig wordt het later wel droog en klaart het zowaar helemaal op.
Huby en ik lopen een klein stukje over de braderie en over de rommelmarkt. Het is alleen voor hub amper te doen, en als het iets drukker wordt, gaat het niet meer. Dus ik breng hub naar huis, en loop dan zelf nog even over de braderie en de rommelmarkt. Ik scoor een superleuke tas, jawel veel vakjes, en de goede lichte kleur die ik al even zocht. En hij kost maar een tientje, dus ik ben helemaal blij. Op de rommelmarkt vind ik nog een prachtig boek (dat ik geleend en gelezen had van mijn moeder) voor een euro, ook hier ben ik blij mee.
Ik was donderdag begonnen met de belastingaangiftes en ik was er bijna klaar mee. Zaterdagmiddag hebben we er samen nog naar gekeken. Er komt iets vreemds uit, daar moet ik maandag maar even over bellen.

op jacht naar een mobiel en tegels

Vrijdag hadden we het een beetje druk. Eerst zijn we naar het winkelcentrum gereden voor een nieuw mobieltje voor hubby. Hij moet echt altijd een mobiel bij zich hebben, en draagt hem op zijn werk in zijn broekzak. Mobiel komt regelmatig in de beklemming, en hij begon een beetje raar te doen. Hubby heeft een simpel maar erg mooi toestel uitgezocht (zei ze ietsiepietsie jaloersig, ik ben degene die graag een nieuw toestel wil, maar er geen geld voor over heeft, want de mijne doet het gewoon nog goed....).
Daarna zijn we op tegeljacht gegaan. De badkamer wordt aangepast, de aannemer heeft beloofd dat ze gaan proberen om zoveel tegels te sparen. Maar we moeten natuurlijk wel een alternatief hebben voor het geval dat niet lukt. We hebben nog een aantal tegels in de schuur liggen, maar niet voldoende. Dus eerst naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Daar hebben ze alleen maar standaard en gewone tegels. Niet echt wat we in het koppie hadden. Dus op naar een supertegelhandel. We lopen binnen, er komt een vrouw op ons af, ze vraagt of we geholpen willen worden, maar echt op een toontje van: ik vraag het wel, maar ik meen het niet. Als ik antwoord dat we idd geholpen willen worden, luistert ze niet eens, roept dat we zelf moeten kijken, dat het vervelend is als er een verkoper in je nek loopt te hijgen en ze taait af. Wat een .......grrrrrrr. We lopen maar wel de hele zaak door om te kijken (dit was ook de zaak waar we 14 jaar geleden zo goed geholpen waren, en waar we onze tegels idd gekocht hadden). We vinden wel een roze tegel die precies bij het roze in onze strip past, maar hij is effen roze, en het is me iets te roze, vooral bij het idee, dat er meerdere van de roze naast elkaar zouden komen. We besluiten dat dit niet opschiet en dat we dan beter voor wit kunnen gaan. Dat zit ook in de strip, en is natuurlijk ook meteen veel veiliger. We gaan naar een grotere bouwmarkt om daar te kijken. Want we willen graag dat de tegels op voorraad/direct leverbaar zijn (in de tegelhandel is alles bestellen, bestellen, bestellen) en witte tegels zijn waarschijnlijk ook wel een stukkie goedkoper in de bouwmarkt. We vinden witte tegels, gemarmerd met beige. En die passen erg mooi bij onze tegels. Ze zijn goedkoop en op voorraad. Alleen zijn ze wel kleiner dan onze tegels, ik wilde eigenlijk dezelfde maat. We schrijven alles op, en gaan naar huis. We moeten er nog even over nadenken, miss toch effen witte, omdat al het sanitair, meubels, voegen, etc ook effen wit is, en we waarschijnlijk ook grotere kunnen kopen. Of de kleinere gemarmerde die toch wel mooi passen qua kleur.
We zouden ook nog gaan kijken voor een hulpmiddel om uit de auto te kunnen komen. Maar door omstandigheden kan dat niet, en nu wordt ie opgestuurd, en kunnen we dan thuis passen en meten. Dus we moeten nog een paar daagjes geduld hebben.

onze Pucky



Ik heb donderdag een paar foto's van onze Puckemeisje gemaakt. Ze is zo lief en schattig. Ze is al 16, maar ze is klein, met hele grote ogen, de meeste mensen denken dat ze nog maar heel jong is....ja ja..ze ziet er erg goed uit voor haar leeftijd [wink].
Eerst zat ze zich uitgebreid te wassen, en daarna ging ze mooizitten.

woensdag 20 augustus 2008

toch een lootje gemaakt: de piramide van Cheops


Ik heb op 7 augustus een scrap afgemaakt van de piramide van Cheops. Alleen wilde ik nog accenturen dat ik zelf op de grote stenen van de piramide sta. Dat heb ik de 13e met een heel smal cirkeltje gedaan (jaja, een week over een cirkeltje...).

Ik ben in de piramide geweest, er is nog een foto gemaakt, hij zou opgestuurd worden, niet dus grrrrr. Niet dat er veel te zien was..... lege kamers en een lege graftombe.... maar toch....

druk weekje

Een week niet geblogd, niet omdat er niets te bloggen viel, maar omdat er juist zoveel te doen was. De week is omgevlogen.
Natuurlijk dingen regelen voor de verbouwing, en het is nu afgesproken, op de verjaardag van hubby gaan ze beginnen met het slopen eehhh met de demontage. Ze gaan proberen zoveel mogelijk tegels er heel af te halen, zodat die weer gebruikt kunnen worden.
Ik heb contact opgenomen met de tegelhandel, of onze tegels (gekocht in 1994!!) nog leverbaar zijn....nee dus. Ik dacht het ook niet, maar je hoopt stiekem toch. We hebben megamooie tegels, en nu rust ons de schone taak om er bijpassende tegels bij te gaan zoeken. Dat wordt nog wat....
De ziektekostenverzekering ligt intussen dwars. De aanvraag voor een werktafel is afgewezen. Dus ik heb contact opgenomen met het juridisch loket. Daar ben ik goed geholpen met hoe ik het moet aanpakken, en als ik een goede opzet voor het bezwaar heb, kan ik naar het loket, en dan wordt er naar gekeken, en eventueel nog iets aangepast (beetje juridisch opgeleukt hihi).
We hebben een hulpmiddel gevonden om makkelijker uit een auto te kunnen uitstappen. Daar heb ik voor gebeld, en as vrijdag gaan we kijken en passen en meten of dat werkt voor hubby.
Verder heb ik deze afgelopen week nauwelijks gescrapt, wel heb ik auto- en motorkaarten gemaakt. Vanmiddag komt mijn scrapmaatje weer, dus dan kan ik even mijn verstand op 0 zetten, en lekker scrappen. Mijn hoofd zit nu zo vol met verbouwen, aanpassen, bellen, bezwaren, etc.....

woensdag 13 augustus 2008

aanpassing goedgekeurd!!!

We hebben een aanpassing van de badkamer aangevraagd bij de gemeente. En vanochtend kreeg ik een brief dat de aanvraag is goedgekeurd!!!!!!!!!!
Dat betekent dat de douchebak eruit gaat, en er komt een inloopdouche. Heerlijk, want die bak kan echt niet meer, veel te hoog. We durven geen risico meer te nemen, en ik moet hubby elke dag de douche in en uit helpen.
Ook laten we (op onze kosten natuurlijk) een nieuw toilet plaatsen. Die van ons is op een of andere duistere manier niet geglazuurd aan de binnenkant, helemaal onderin. Je wilt niet weten wat een ergernis dat is. We wilden allang een nieuw toilet, maar hebben gewacht op de douche-aanpassing, zodat we alles in 1x kunnen laten doen. Dus straks zijn we van een hoop ergernis af, en hebben we er een hoop gemak bij!!!!!

dinsdag 12 augustus 2008

Femke, antwoord op je vraag

Je moet maar even bij diverse opticiens informeren voor gekleurde lenzen. Ik heb echt geen idee. Succes.

scrap, rijbewijs, tas, visite en autorijden

Woensdag heb ik lekker gescrapt met mijn hobbymaatje. Ik ben met een lootje bezig van het bezoek aan de piramide van Cheops. Donderdag heb ik het lootje afgemaakt, alleen ben ik nu nog even aan het bedenken hoe ik 1 detail op een foto zal accentueren. Als ik dat verzonnen en uitgevoerd heb, maak ik een foto van het lootje.
Vrijdagmiddag kon ik mijn rijbewijs ophalen. Ik ben met de bus naar de stad gegaan, het dreigde toch steeds te gaan regenen. Bij de gemeente gaat het supersnel, en al gauw houd ik een roze pasje in mijn handen met mijn foto en mijn naam erop en het magische woord rijbewijs. Ik kijk er naar, maar kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik het gehaald heb, dat ik het pasje in mijn handen heb, dat ik nu zelf in onze auto kan rijden.
Ik loop de stad in, ik wil even gaan kijken voor een leuke schoudertas, met veel vakjes aan de buitenkant, beetje zomerser dan mijn huidige tas. Ik sjok de hele stad door, loop bij diverse winkels naar binnen. Maar het lijkt wel alsof je alleen kunt kiezen tussen zwart en wit. Wit draag ik niet veel, ik zoek eigenlijk iets zandkleurig of beige ofzo, dan past ie bij mijn kleren. Maar die kleuren zie ik bijna niet, en degene die ik vind, zijn totaal mijn smaak niet. Ik vind een bijzonder leuk model tas, ook alleen zwart of wit. Maar zo leuk, dat ik de tas even onthoud. Mocht ik verder niet slagen voor een zandkleurige tas, tracteer ik mezelf op de zwarte. Die kan ik natuurlijk dan ook doordragen in de winter en bovendien draag ik het hele jaar door veel zwart, en zwart past eigenlijk ook wel overal bij en en en ... Zo praat ik het voor mezelf weer helemaal goed, als ik later toch nog terugloop en die leuke zwarte tas afreken. Oh ja, en hij was niet eens duur ook [knipoog]. Ik loop intevreden met mezelf naar huis.
Vrijdagavond gaan we op visite bij vrienden. Tijdje niet gezien, ze zijn op vacantie geweest, dus een hoop bij te beppen. Het is erg gezellig, en de avond vliegt voorbij. Het wordt wel later dan we eigenlijk gepland hadden. Zaterdagochtend kunnen we het bed niet uit komen, en als dat toch lukt, hebben we hoofdpijn. Hubby is doodmoe, en wil eigenlijk alleen maar zitten en suffen.

Zondag gaat het alweer een stuk beter. We voelen ons allebei weer fris en fruitig. En dan stappen we in de auto naar het parkeerterreintje in het industriegebied. Hier schuif ik achter het stuur, hubby maakt een foto van me, en dan legt ie alles uit van de auto. Er blijken toch een paar verschillen te zijn met de lesauto. Zo hebben we hier een P-stand, die had de lesauto niet. De ruitenwissers aan is naar boven ipv naar beneden. En het grootste verschil is voor mij het gassen en remmen, met name vanuit stilstand. Deze auto lijkt wel vanzelf weg te rijden, ipv een beetje te rollen. Vooral met inparkeren en wegrijden goed opletten dus. Ik rijd even over het parkeerterrein een paar rondjes, en dan de weg op. Het is doodstil in het industriegebied, dus ik kan lekker op mijn gemak rijden en parkeren. En dan rijd ik het industriegebied uit en de stad in. Als we gaan tanken, wil hubby uitstappen, maar dat gaat niet. Ik krijg hem er niet uit. Sjips. Eerst maar tanken, en dan wil hubby naar een P van een recreatiegebied vlakbij. Daar zet ik de auto neer. Ik houd een auto aan, en vraag of iemand me kan helpen, gelukkig wil de aardige man dat, en we halen hubby zo uit de auto. Hij gaat dan rijden, en we gaan naar huis. Ik heb zo'n 2 uur gereden en het ging hartstikke lekker! De volgende x gaan we proberen of hubby uit de auto kan komen als hij achter de bestuurder zit. Het heeft ook te maken met de (verschillende) kracht die hij nog in zijn armen heeft, en het feit dat zijn ene elleboog vast staat, en deze arm dus 'korter' is. Maar we weten dus nu al, dat als we met zijn 2 rijden, dat hub wel achter het stuur zal zitten. Veel gezelliger, en prettig als ie zelf kan uitstappen.

woensdag 6 augustus 2008

2 daagjes vacantie gehad

Ik heb het hele weekend door het huis lopen stuiteren. Zo blij dat ik geslaagd ben voor mijn rijbewijs, soms nog een beetje ongelovig, maar het is echt waar, yeahhhhh.
Maandag slapen we eerst iets langer en dan gaan we even naar de gemeente om mijn rijbewijs aan te vragen. Gelukkig is het doorgegeven, de pasfoto is accoord, en als het goed is, zou ik vrijdag mijn rijbewijs kunnen ophalen.
Daarna gaan we door naar het winkelcentrum. We lopen op ons dooie akkertje het hele winkelcentrum door. Even langs de hobbykraam op het plein, langs de goedkope boekenwinkel, waar ik 3 spannende boeken scoor, de blokker voor vuilniszakken, enzo.
Dit doen we niet zoveel, maar hubby kan redelijk goed lopen in het winkelcentrum, en we genieten ervan. Thuis gekomen drinken we lekker koffie met een paar soesjes.
We hebben besloten om dinsdag een autotochtje te gaan doen. We gaan eerst richting het zuiden. Een nieuwbouwwijk bekijken, die nu een paar jaar al bestaat, en langs een hobbywinkel. Daarna gaan we richting het IJsselmeer. We duiken van de grotere wegen af, en komen in kleine dorpjes terecht. Wat is dat daar toch leuk om te rijden. Af en toe zicht op het water. De mooie huizen...we vinden het hartstikke leuk. Ook dit hebben we lang niet gedaan, terwijl we dit zo leuk vonden (de benzineprijzen hebben er ook wel mee te maken gehad). We hadden nu drinken mee, en de stoel voor hubby. Volgende keer nemen we ook eten mee, miss ook koffie enzo. Op de terugweg rijden we practisch langs een hobbyzaak en hubby wil graag dat ik daar ook nog even ga kijken. We beppen even bij met het personeel en ik vind een leuk cadeautje voor mezelf: een mooie lange sizzixmal van een swirl. Thuisgekomen drinken we koffie en praten we nog even na.
We hebben allebei het gevoel dat we 2 daagjes vacantie gehad hebben, heerlijk.
Dit is zo goed geweest om te doen. Hubby heeft nu weer helemaal het gevoel dat we dit nog steeds kunnen doen, en dit gaan we ook zeker vaker doen...

zaterdag 2 augustus 2008

ik loop te stuiteren door het huis

Ik heb vanochtend afgereden en yeahhhhhhh ik ben geslaagd voor mijn rij-examen.
Ik loop te stuiteren door het huis, zooooo blij en zooo opgelucht. Joepieeeeeeeeee, jippie, hieperdepiep voor mezelf!!!!!

snikheet dagje Artis in mijn uppie








Laatst zou ik met dinnetje naar Artis gaan, maar de weersverwachting was zo gigaslecht (regen, regen, en nog eens....), dat we niet gegaan zijn.


Maar ik had een spaarkaart voor gratis toegang, en ik had dus wel het plan om dan maar alleen te gaan.


Donderdag (31 juli) had hubby een goede dienst, en het was mooi weer. Dus heb ik de moed verzameld om naar Artis te gaan, het was snikheet die dag. Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Allereerst omdat ik liever met hubby of dinnetje gegaan was, maar als dat niet kan, moet je niet thuis blijven zitten, maar ook er alleen op uit gaan. En omdat ik een superdag heb gehad. Lekker op mijn gemak naar Amsterdam, brood en voldoende drinken mee. En natuurlijk een fotocamera. En ik ben lekker de hele dierentuin op en neer, heen en weer, en weer terug gewandeld. Veeeeel foto's gemaakt, wat af en toe nog errug lastig was met die felle zon... Aan het eind van de middag had ik een hoofd vol indrukken, een camera vol foto's, en verschrikkelijk moeie voeten.

LO olifanten


Donderdag de 24e was ik nog steeds in een behoorlijke scrapmood. Dus lekker foto's gepakt van Artis van vorig jaar, de olifanten, en weer lekker zitten te scrappen. Lekker aan het klieren geweest om de letters voor de titel goed en mooi te krijgen (het zijn aziatische olifanten en ik wilde een beetje oosterse letters), en ik vind dat dat super geslaagd is (ik heb de titel geprint en vervolgens de letters uitgesneden). Vrijdag ben ik er mee verder gegaan en heb ik het lootje afgemaakt.