maandag 22 september 2008

wachten, wachten en dan....hebben we weer een toilet

De loodgieter komt vandaag, tussen 10 en 11, maar dichter bij 11 uur. We wachten...
Om kwart voor 12 krijgen we een telefoontje dat het later wordt. Dus we wachten...
Eindelijk om kwart voor 2 komt de loodgieter. Het nieuwe toilet wordt gemonteerd. Heerlijk, we kunnen weer boven naar de wc, dat heb ik echt gemist...vooral 's-nachts.
Beneden maakt ie een gat in het keukenplafond.
We dachten dat een leiding (precies onder het boorgat) omgelegd moest worden. Maar gelukkig, hij wordt een beetje uit de weg gebogen, en het is klaar.
Helaas kan het niet afgemaakt worden: hij komt morgen weer terug. Dan maakt ie de afvoer van de drain, het plafond wordt weer dichtgemaakt en gestuct, en in de badkamer wordt alles gekit.
Dus om te douchen moeten we...weer wachten...

het komt echt wel weer goed!

Soms zijn er van die berichten waar je vreselijk van schrikt...wat door je hoofd blijft spoken...waar je misschien eigenlijk wel een beetje bang van wordt...

Ik lees in de bladen en op blogs dingen, waar ik heel erg van slag door ben geweest, zo erg dat ik er niet eens over geschreven heb.
Maar de tijd loopt door, het leven gaat verder en het is eigenlijk ook wel 'ver van je bed'.

Dan ineens komt het dichter bij... wel heel dichtbij...

Vorige week kreeg ik een telefoontje...over een bultje...mammo en echo volgden...wachten op uitslag...en schrik.
Vandaag een gesprek met de chirurg...bah...operaties...bestralingen...meer operaties...chemo...het hele riedeltje gaat zich herhalen (want 10 jaar geleden gebeurde dit ook al).

Ik kan alleen maar zeggen: meid, we houden van je, we steunen je door dik en dun, ik ga overal met je mee, als het niet in levende lijve is, dan wel in je broekzak of in je tas, maakt niet uit.
Ik kan niets anders zeggen dan wat vage dingen zoals het komt wel goed. Daar heb je nu niet zoveel aan, dat weet je zelf ook wel.
Lieverd: denk aan alle wensen...het komt echt allemaal goed!!!

vrijdag 19 september 2008

tegels, tegels en een puzzelstukje

Donderdag wordt tegeldag. Al voor 8 uur zijn de 2 tegelmannen er weer. En ze gaan vandaag proberen om weer een beetje een schappelijke badkamer van deze puinbak te maken.

De oorspronkelijker afvoer en een stukje vloer moeten nog even weggejekkerd worden. Dus om kwart over 8 is het alweer herrie in de tent...eeehhhh badkamer....

Dan wordt eerst het wc-muurtje helemaal aangesmeerd.

En dan wordt de onderste rand bij de douche getegeld. Dit moet met de lichte tegels ipv de donkere. We hebben niet genoeg donkere tegels voor die rand, dus helaas.

De 2 tegelmannen zijn beide 65+. Ze willen niet stoppen met werken, kunnen het werken niet missen. En werken dus een dag of 2/3 per week. Het is het bedrijf van de 1, overgenomen door zijn zoon. Hij werkt nu dus voor zijn zoon.

Ik hoor uit de badkamer af en toe verontrustende woorden komen. De 1 vroeg om de lichte tegels, de andere pakte de roze-gemarmerde ipv de lichtgroene die bedoeld werden... Dus ik blijf in de buurt om in de gaten te kunnen houden welke tegels waar komen.
Ik ben zelf een behoorlijk pietje precies, van te voren dingen doorspreken die moeten gebeuren, dingen klaarleggen, etc. Dat mis ik hier, ik moet me af en toe echt een beetje bedwingen...

De rand ziet er netjes uit en dan gaan we met het muurtje beginnen.

Er zijn 5 lichtgroene tegels voor de rand gebruikt, we zouden dus 6 lichtgroene tegels over moeten hebben + 4 donkergroene tegels (2 nieuwe en 2 geredde) + de 2 geredde strips.
Oh, das mooi, dan hoeven we geen (nog lichtergroene) vloertegels te gebruiken. Als het goed is kan nu het hele muurtje weer betegeld worden met de oorspronkelijke tegels.
Maar we zouden dat in overleg gaan doen, en dat blijkt de beste man dat ineens niet meer te willen. Hij doet wat ik wil (das op zich natuurlijk wel mooi...een luisterende man die doet wat je wilt....), maar ik wil toch wel even samen bespreken hoe de tegels op het muurtje moeten komen. Per slot is het nu beslissen, en daarna kan het niet meer veranderd worden. Dus ik stuif meteen naar hubby: hoe willen we de tegels op het muurtje, wat zou het mooist uitkomen.
We besluiten onderaan 2 rijen lichtgroene tegels (om de onderrand douche te laten doorlopen), daarboven de 2 rijen donkergroene, dan de strips, en bovenaan 1 rij lichtgroene tegels.

Het tegelen begint, eerst onderaan aan de linkerkant een lichtgroene tegel, dan nog een lichte er bovenop. En zo verder naar boven. En dan van bovenaf naar beneden aan de rechterkant.
En dan is de 6e lichtgroene tegel ineens weg, toch versneden voor de doucherand? Ik heb geen idee, maar we hebben nu wel een klein probleempje. We moeten nu puzzelen om dit netjes op te lossen.
Aaarrggghhh, daarom controleer ik zelf altijd liever van tevoren, dan was dit niet gebeurd...
Er ligt nog een vrij groot stuk lichtgroen, dat kan mooi gebruikt worden, maar of ik toch ook even in de tuin bij het tegelafval wil zoeken naar een behoorlijk stuk lichtgroen. Nou ja, de eerlijkheid gebiedt me om te zeggen, dat de mannen ook wilden zoeken, maar dat ik het liever zelf doe...dan weet ik zeker dat de goede kleur gepakt wordt....Dus ik sta te zoeken in de afvalzakken. Lastig, er zitten grote stukken vloertegels in, en die kleur is nog iets lichter dan de wandtegel, dus die moet ik niet hebben. Maar het lijkt genoeg op elkaar om in de war te raken. En de tegelstukken zijn scherp, ik moet ook goed oppassen om me niet te snijden. Ik vind gelukkig 2 mooie redelijk grote stukken lichtgroen, dus ik ga snel met mijn buit naar boven.
Een van de stukken wordt gebruikt, en als het goed is, zie je er niets meer van, als de wc eenmaal hangt.

Het wc-muurtje is dan af en ik ben superblij, helemaal met de oorspronkelijke tegels gedaan. Jippie, we hebben de roze tegels voor niks gekocht, ik ben nog nooit zo blij geweest met een overbodige aankoop ...

Dan wordt als laatste de vloer gedaan. Eerst moet de vloer op afschot komen. En dan tegelen met de nieuwe anti-sliptegels. Het wordt netjes gedaan, maar ik ben niet zo blij met de kleur. Jammer, met witte tegels was het eindresultaat veel mooier geworden. Maar wit is ons door minstens 5 mensen afgeraden. Het schijnt zo moeilijk schoon te maken te zijn, als je wit neemt, gaat zelfs een potloodlijntje voor het snijwerk er al niet meer af. Ook als men er met schoenen aan op loopt, wordt het smerig, en dat krijg je er ook niet meer af. En daar ik liever scrap dan schoonmaak..... We hebben dus nu grijze tegels, ik vind ze behoorlijk donker tov de muren, maar ja...het is in ieder geval netjes en we hebben deze tegels echt nodig...

De boel moet nu drogen, en ik mag niet meer in de badkamer komen. Maandag komen er weer mensen, dan wordt de boel gekit, gemonteerd, aangesloten, etc.

een muurtje wordt gemetseld


Woensdagochtend moeten we weer op tijd klaar zitten: de timmermannen komen ca half 9.

Zij gaan een muurtje metselen in de bestaande wc-ombouw. Ze zijn met 2 man, en het gaat eigenlijk best wel snel. Rond 11 uur zijn ze alweer vertrokken, en de rest van de dag is voor ons zelf.

Hubby wilde lekker even weg, iets leuks doen, maar ik voel me echt verschrikkelijk naar, dus we blijven lekker thuis, we gaan eerst lekker een film kijken.

ik voel me zoooooo ziek

In het weekend had ik last van een steeds erger wordende keelpijn. Jakkes..ik ga nu toch zeker niet ziek worden...dat kan niet hoor....
Maar helaas, het zet steeds meer door, en ik krijg er ook steeds meer hoofdpijn bij.
Maandagavond ben ik kapot, de drukte en het lawaai in combi met de keelpijn en de hoofdpijn. Niet zo goed slapen, midden in de nacht wakker liggen omdat ik beneden naar de wc moet, het licht dan aan moet en ik met mijn voeten op de koude wc-vloer sta (normaal ga ik natuurlijk boven, hoef dan geen licht aan en sta met mijn voeten op een lekker zachte warme badmat..als ik dan terug in bed lig val ik meteen weer in slaap)...bah...ik vind er weinig aan op dat moment.
Dinsdag voel ik me ietsje beter, heb ook iets beter en langer geslapen.
Woensdag gaat het weer niet zo lekker. 's-Middags lijkt het wel op een hoogtepunt. We zijn een film aan het kijken. Ineens word ik niet goed. Ik drink iets en als het een beetje zakt, ga ik weer op de bank liggen. We kijken de film verder af...nou ja, ik heb achteraf een stuk film gemist...blijk in slaap te zijn gevallen... Maar daarna gaat het wel weer iets beter.
De rest van de week blijf ik steeds af en toe last van mijn keel en hoofdpijn houden, maar niet de hele dag en niet meer zo heel erg.

de verbouwing gaat gestaag door


Dinsdag kunnen we gelukkig lekker rustig wakker worden, zoals we dat zo graag doen (vooral in onze vacantie). Er komen pas na 12 uur werklui, dus de wekker staat iets later, we drinken eerst lekker koffie, dan op ons akkertje uitgebreid wassen (en haar wassen!!! dat voelt lekkerrrrr al dat stof uit je haren wegwassen).

Ik moet wel wel eerst boodschappen doen, geen idee hoe laat ze precies komen, en hoe laat ze weggaan. De ochtend en het begin van de middag vliegen eigenlijk om, en wordt er alweer aangebeld. De loodgieter staat voor de deur. Hij komt het oude wcframe vervangen door een nieuwe. Wat ben ik blij dat dat rotding nu weggehaald wordt. Hij heeft het naar mijn idee nooit lekker gedaan, en nu zijn we er dan eindelijk vanaf.

Aan het eind van de middag hebben we een keurig nieuw frame staan. De bijbehorende wc (in de verpakking)staat nog in de huiskamer...

woensdag 17 september 2008

de verbouwing gaat nu echt beginnen

Dit weekend heb ik de hele badkamer leeggehaald. Alles uit de kastjes en meteen uitgezocht en weggegooid. Sommige dingen naar de keuken (o.m douchegel en shampoo), omdat we ons daar nu zeker een week moeten wassen. Sommige dingen naar de slaapkamer (o.m. handdoeken en washandjes), daar staat een kast waar nog net een paar handdoeken en washandjes bij kunnen. Wat spulletjes die ik niet verwacht deze week nodig te hebben maar in de hoek van de slaapkamer op een kastje neergezet, niet gezellig, maar geen idee waar ik dat anders kwijt moet. En sommige dingen belanden in de prullenbak (waarom heb ik nog van die leuke monstertjes...jaaaaren oud, dus echt niet meer te gebruiken).

Maandagochtend komen de werklui al om 8 uur, dus we wassen ons die ochtend al aan de keukenkraan...das wel behelpen hoor, als je een douche gewend bent... Maar voor de werklui wel prettig als de douche droog is, als hij eruit gesloopt wordt.

Keurig om 8 uur wordt er aangebeld. Het zijn de tegelmannen. Zij slopen vandaag de (tegel)vloer, verwijderen douche en toilet en slopen het wandje van het toilet.

Het zijn prima mannen, de vloer van de overloop wordt netjes helemaal afgedekt, ze proberen om de wandtegels op het toiletwandje er heel vanaf te halen, en jawel: in ieder geval de 2 sierstrips zijn er heel vanaf gekomen. En nog 2 donkere tegels, daar hadden we er veel te weinig van over, dus elke donkere tegel is ook zeer welkom. Als ze komen tegelen gaan we samen de tegels verdelen, bekijken hoe en waar welke tegel komt, zodat het er niet al te gek uit komt te zien, zoveel mogelijk nog aansluit bij het oude tegelwerk. Fijn als de mensen zo echt met je willen meedenken.

De vloer wordt er helemaal uit gejekkerd (hoe spel je dat??). De wc eruit, de douche eruit. Van ons mag de douche ook weg, maar kennelijk is er iemand die hem wil hebben, ze hebben opdracht gekregen om hem er heel uit te halen. Dus alle schroefjes enz. worden er weer nauwkeurig ingedraaid, zodat er niets kwijtraakt. Alles wordt in de tuin gezet, later zal het in 1 keer weggehaald worden (gaan we tenminste maar van uit).

De hele ochtend en het begin van de middag is het een lawaai van jewelste. Er wordt grof geschut gebruikt. Pucky heeft er eigenlijk niet echt veel van, die ligt op de bank, eigenlijk hoofdzakelijk toch te slapen. Dinky is gevlucht naar zolder, die zit weggedoken en kijkt naar me met een blik...
Ik zit veel te borduren en hubby leest in de leesmap.
Na een paar uur flink doorwerken ziet mijn badkamer er al heel anders uit.

Aan het eind van de middag komt ook nog een man een gigagat boren door de vloer. Daar komt de afvoer van de goot. Hij heeft een diamantboor bij zich, wat een ding is dat mega gewoon, en dan moet ie ook nog een stukkie jekkeren. Dus weer even een herrie van jewelste.
Daarna is er rust. We eten lekker patatjes, echt verjaarseten (maar eigenlijk omdat ik dat in huis had en echt geen puf had om nog boodschappen te doen). Daarna lekker languit op de bank. Wat wordt een mens toch moe van herrie en drukte...

afscheid van een badkamer

We hebben (eindelijk) vacantie...FEEST. En hubby is ook meteen al jarig...FEEST. We gaan alleen beginnen met een verbouwing, oeps GEEN feest.

Maandagochtend komen de werklui al vroeg. Dus zondag kijk ik nog een keer rond in mijn badkamer. Sjips, morgenvroeg gaan de tegels eruit. De tegels waar we 14 jaar geleden verliefd op waren, en die we nog steeds zooo mooi vinden. Ik moet toch maar wat foto's maken, straks is alles eruit, en dan kan ik ze nooit meer zo zien. Want de vloertegels worden nu vervangen door anti-sliptegels. En de wandtegels zijn niet meer te krijgen. We gaan proberen om te redden wat er te redden valt, maar ja....ik hou er maar rekening mee dat er geen 1 tegel heel afkomt...

De douche gaat er ook uit, maar die ben ik allang zat, die was 14 jaar geleden echt mooi, maar nu...mwah. En hubby kan er niet meer zelfstandig in en uitkomen, dus het kan ook echt niet meer. We krijgen een inloopdouche. Das een net woord voor...niets eigenlijk...

Het toilet gaat er ook uit...yeahhh eindelijk een nieuw toilet. De miskoop van de eeuw, eindelijk zijn we er vanaf. Hij is helemaal onderin niet geglazuurd (schijnt een leuk belgisch experiment geweest te zijn??), je wilt dus niet weten hoe dat eruit ziet. En hij liep ook niet goed door, of eigenlijk te goed, hadden we soms het idee..dat hij maar bleef doorlopen, suizen en borrelen, bah, wat een rotding. De afdekplaat hebben we er al jaren af.

vrijdag 12 september 2008

en nog maar een muziekkaart


Vanochtend was hubby nog thuis, en heb ik heerlijk beneden zitten borduren. Vanmiddag het kaartje meteen maar afgemaakt. Het patroon is van Sjaak uit hobbydols flora en fauna 2.

lachuh, en dan bedoel ik ook lachuhhh

Het is donderdagavond. We liggen languit voor de tv. Om half 9 begint het 2e deel van een aflevering uit de serie 'ik vertrek'. Nederlanders die emigreren en een heel nieuw leven beginnen in het verweggistan. We vinden het allebei super om te kijken, ook de engelse series kijken we allemaal. We huiveren bij de problemen die er zijn, we lachen om de rare situaties waar ze soms in belanden, we dromen weg bij de prachtige landschappen en uitzichten. We bewonderen het lef van deze mensen, die vaak met weinig geld, zonder ervaring iets nieuws durven te beginnen op een schitterend gelegen stuk grond in een totaal ander land...

Als het af is zappen we even een rondje langs alle netten, en komen ook langs comedy central....hé terug, was dat niet...is dat niet... jaaaaaaaaaaaaa, het is die gast van Achmed the dead terrorist. Vorig jaar heb ik het filmpje van Achmed gezien, en onder mijn bureau gelegen van het lachen.
http://www.youtube.com/watch?v=77nSV1ZedB0
Jeff Dunham is een buikspreker met 5 poppen (weet ik nu, ik kende tot gisteravond alleen Achmed), en zijn humor vind ik echt helemaal super.
Nu had hij Melvin the superhero. We zijn natuurlijk blijven kijken en ik heb tranen met tuiten gelachen.
http://www.youtube.com/watch?v=4lZbW1rpKkg
En na Melvin kwam Peanut.
http://www.youtube.com/watch?v=YqNpwlFn_wE
Ook Jose Jalapeno (on a stick) kwam nog even voorbij.
Hij heeft ook Walter, maar die hebben we (nog) niet gezien.
Als je de filmpjes gaat kijken, neem even de tijd. Elk filmpje duurt ca. 10 minuten. En neem wat voorzorgsmaatregelen in de vorm van een doos tissues, of genoeg papieren zakdoekjes (en eventueel wat extra tena's LOL).

donderdag 11 september 2008

nou, nog een kaartje dan ;-)


Ik heb nog even snel een muziekkaartje afgemaakt. Ook deze is met een patroon van Ann (card stitching with ann's paper art).

meer muziekkaarten

Ik heb nog 2 muziekkaarten afgemaakt. Beide met een patroon van Ann (uit de hobbydols boekjes).

woensdag 10 september 2008

weer een paar kaarten gemaakt

Ik ben een beetje druk met van alles, maar tussendoor ben ik weer bezig met het (af)maken van een paar kaarten.

Eerst 2 muziekkaarten met een patroon van Sjaak gemaakt (uit flora en fauna 1).
En een babykaartje voor een collega met een patroon van Chrissie (HJ42).

dinsdag 2 september 2008

nog een keer op tegeljacht

Gistermiddag zijn we nog een keertje op tegeljacht gegaan. Naar een zaak die veel tegels op voorraad heeft en ook restpartijen. Hubby kon helaas niet naar binnen, die heeft buiten gewacht, in een heerlijk zonnetje. Ik heb eerst bij de nieuwe tegels gekeken. En een prachtige tegel gevonden, maar die moest echt besteld worden, en ook nog uit Italie komen. Dus dat was geen optie. Ik heb verteld dat ik op zoek ben naar iets wat bij onze tegels uit 1994 past. En ik werd meegenomen naar de ouwe restanten. Daar zagen we een prachtige bijpassende groen (alsof ie gewoon bij onze tegels hoorde), maar helaas een zeer matte tegel. En de glansvariant erop was de verkeerde groen, die vloekte nogal bij ons groen. Verder zoeken dus maar. En toen vonden we een witte tegel met een rozige marmer. Het roze is erg vaag, en de tegel kleurt goed bij de onze. Dus meteen aan hubby laten zien, die vond het ook een mooie tegel. Dus we hebben 2 m2 tegels gekocht, voor een leuk prijsje. Nu hebben we mooie bijpassende tegels, en we weten dat we in ieder geval genoeg hebben. (En mocht het heel raar lopen, dan ligt er nog 2 m2 van die tegels op voorraad). Ik ben helemaal blij, want de wit met beige gemarmerde tegel die we al hadden gevonden was mooi, maar we wilden graag iets met roze, en deze is helemaal perfect.

Gister over 2 weken hebben we vacantie, en gaat de verbouwing beginnen. Ik zie er naar uit als het gaat om de oplossingen: hubby die weer zelf kan douchen, en eindelijk een nieuw goed werkend toilet. Maar als ik denk aan de zooi, het behelpen aan de keukenkraan en het stof....pffff....niet teveel aan denken, ik ga proberen om het allemaal maar over me heen te laten komen. Gelukkig is alles in huis voor zover wij daar voor moesten zorgen. Het enige wat nu nog moet gebeuren, is een zeer grote schoonmaak en opruim/leeghaal. Ik wil alles uit de badkamer hebben, alle losse prullen en flessen, alle inhoud van de kastjes. Alles uitmesten, uitzoeken wat moet blijven en wat weg kan, zodat als de badkamer klaar is, ik de boel opnieuw kan indelen en inruimen.