maandag 6 oktober 2008

Rustig laatste weekje van de vacantie

En dan is het over met het mooie weer, volgens de voorspelling blijft het nu een paar dagen lelijk weer. We blijven maandag en dinsdag thuis en rommelen door het huis. Ik ben bezig met het uitzoeken van enorme stapels patronen ed in de hobbykamer. Alles netjes in mappen, en alle dubbele, alle werkcopietjes, etc gaan nu echt weg. In de gang heb ik inmiddels een gigastapel oud papier liggen. En ik heb nog 2 gigastapels liggen voor dinnetje en cursiste. Het ruimt wel lekker op in de hobbykamer, en dan kan ik ook weer door met het anders en beter indelen van mijn kasten.
We kijken ook films, dat vinden we allebei superleuk, en het weer is echt filmweer.
Woensdag is het nog steeds zo slecht weer. Maar hubby is het binnenzitten alweer een beetje zat. Dus we gaan naar een hobbywinkel, waar we alweer een tijdje niet geweest zijn. Ik had er nog een volle spaarkaart van, en ik tracteer mezelf op een iets te dure bloemenstans, die door de korting wel aantrekkelijk wordt.
Hubby verzint dat we wel donderdag naar Brabant terug kunnen, naar de scrapbookwinkel waar we de week ervoor ook waren. Dan kun je de twijfelgevallen en dat wat je vergeten bent alsnog kopen. Ik vind het prima, altijd leuk. Echte scrapwinkels hebben toch echt meer en leuker spul dan de combi hobby/scrapwinkels (is mijn persoonlijke mening).
Maar hubby besluit toch maar om niet donderdag te gaan, maar zondag, dan is het miss weer wat mooier weer, en miss ook wat rustiger op de weg.
Dus die dagen rommelen we ook lekker door, doen alleen maar waar we zin in hebben, heerlijk.
Die zondag gaan we dan naar Brabant terug. Het is ****weer, het hoost zo hard dat je af en toe niet eens de weg kan zien, en het waait ook erg hard. Gelukkig vindt hubby autorijden leuk en heeft ie er weinig van. Ik slaag weer voor een paar leuke dingen, en voldaan gaan we naar huis terug. Hier moet ik voorlopig ff op teren, het zal wel gauw pas volgend jaar zijn voor we daar weer een keertje zullen komen.
En dan is onze vacantie over. Het is een vreemde vacantie geweest. Vorig jaar zat hubby in het gips en hebben we geen vacantie gehad. En nu dan wel een vacantie, maar dan met de verbouwing, het rare weer....we zijn maar weinig weggeweest. Voorheen maakten we superveel kilometers in 1 vacantie, nu hebben we bijna niets op de teller. Maar we kijken wel terug op een echte vacantie, als het gaat om: niet naar het werk, het hh stond ook op een laag pitje, veel leuke dingen doen, zoals films, lezen, etc.
En nu...nu is het gewone leven weer begonnen, hubby is naar het werk, de wasmachine staat achter elkaar te draaien...

leuke rit door West-Friesland

Zaterdagavond zet ik de wekker en controleer nog een paar keer offie wel echt aanstaat. Gelukkig gaat ie zondag keurig af, en we zijn lekker op tijd voor een leuk dagje uit.

We rijden over de snelweg naar Alkmaar, en dan gaan we al gauw van de grote wegen af, en rijden we door de kleine dorpen en stadjes. Langzaamaan gaan we steeds meer naar het oosten, en ik geniet zo van de leuke dorpjes, dat er van foto's maken eigenlijk niets komt. Met de auto kun je toch net iets minder makkelijk stoppen, hubby rijdt en die is dus niet met foto's bezig, die kijkt en geniet, maar let niet op fotogenieke uitzichten. Het is wel mooi weer, maar helaas net te koud om met een open raam te rijden (dan had ik gewoon met de camera uit het raam gehangen). Uiteindelijk belanden we in een leuk dorp, aan het IJsselmeer. We rijden erdoorheen, wat een leuke huizen, wat een leuke sfeer, wat is het hier leuk. We stoppen, want nu moet ik toch echt een paar foto's maken hoor. En eenmaal uit de auto, loop ik ook nog ff de dijk op, want ik heb niets met de zee, totdat ik dus vlakbij een groot water sta, dan moet ik echt wel even gaan kijken.

Dit is toch echt 'mijn' West-Friesland, waar mijn roots liggen, waar ik dol op ben. Prachtige vergezichten over het land, boerderijen, koeien, etc. Ik zou hier graag willen wonen, maar dat is een droom, die ik maar blijf dromen.

woensdag 1 oktober 2008

17 jaar getrouwd!

We wilden eerst vrijdag ook weggaan, maar daar het beter is om een dagje rust voor hub in te plannen, blijven we lekker thuis.
Zaterdag zijn we 17 jaar getrouwd, en dan willen we een dag weg, lekker een leuke rit maken, en dan schijnt er ook zomaar een scrapwinkel in die omgeving te zijn (zei ze blij hihi).
Helaas vergeet ik de wekker te zetten. Echt, ik vergeet het dus nooit, maar uitgerekend nu dus wel, grrrrrr. We worden stiklaat pas wakker, echt te laat voor een hele dag weg. Dus die rit verzetten we naar zondag, en hub vindt het wel een goed plan om te gaan tanken, dan zit de tank vol voor die lange rit, en dan kunnen we meteen even langs een leuke scrapbookwinkel, vlakbij de tank. Goed plan natuurlijk....
Ik krijg van hub een superleuke stans van een grote swirl en een verpakking schattige bloemetjes. Ik zie lange stansen met een compleet alfabet erop, en die zijn precies de tussenmaat die ik nog helemaal niet heb, superleuk dus, ik kies er 1 van de 3 uit, maar hub mikt de andere 2 ook in mijn mandje. Hihi, ik ben dus superverwend voor mijn trouwdag....en dat er nog maar vele mogen volgen.

dagje uit in een scrapbookwinkel

Donderdag gaan we een dagje weg. Alleen besluit hubby dat we niet een leuke autotocht gaan maken, maar dat we naar Heesch gaan, een grote scrapbookwinkel. Dat waren we van plan deze vacantie, en als we het nu niet doen, dan komt het er miss ineens niet meer van.
Dus zo gezegd, zo gedaan.
Ik rijd heen, het is een lange rit, en het superdruk. Maar we komen heel aan. En dan opent luilekkerland zijn poorten. Heerlijk al die mooie scrapspulletjes, en zoooveel mooie papertjes. Ik probeer me te gedragen, maar kom natuurlijk toch met een leuk tasje scrapspullies thuis.

pfff nog niet af

Dinsdagmiddag komt de loodgieter voor de laatste paar klusjes. Hij kit de badkamer en sluit de drain aan, via het gat in het keukenplafond. Dan maakt hij het gat weer dicht. En dan blijkt dat ie al weer klaar is bij ons: geen puinruimen, niet stuccen, grrrrr. De loodgieter belt de aannemer, en die roept dat het wel morgen of overmorgen ergens een keer zal worden. Maar dat is niet de bedoeling, we wachten iedere keer al, en dan kun je ook al niet weg, en het is wel vacantie en nu is het nog mooi weer en en...... We spreken af dat de aannemer ons de volgende ochtend belt om een afspraak te maken voor het stuccen en puinruimen. Later die middag blijkt dat volgens mij een rand niet gevoegd is (die moet dus nog ff gekit worden), en dat onder de badrand ook een brede rand niet getegeld, en ook niet gevoegd is (te breed voor kit, die moet echt gevoegd worden).
Woensdagochtend bel ik de aannemer en de loodgieter komt die middag nog langs voor 1 rand kit en puinruimen. En er wordt volgende week gebeld door iemand die dan een afspraak maakt om te stuccen. En de tegelmannen moeten dan ook nog een keer langskomen voor die rand onder het bad.
Pfff, nog niet af dus....