donderdag 6 januari 2011

donderdag

Vannacht een iets rustiger nachtje gehad. D.w.z. iets minder lang wakker gelegen om weer in slaap te vallen. Maar ik heb onrustig en zelfs vervelend gedroomd. Ben vaak wakker geworden. En ik werd wakker met pijn in mijn handen en armen, en iets later ook in mijn rug. Gelukkig gaan de pillen op een gegeven moment wel werken en dan zakt de pijn behoorlijk weg.
Al met al waren we behoorlijk laat hierdoor (nog heeeel ff slapen, nog heeel ff liggen). Dus laat met koffie drinken, enz.
De post had een leuke verrassing: 2 hobbybladen, dus lekker lezen vandaag.
We hebben aan het begin van de middag Popstars gekeken en tijdens dat programma kun je zo lekker in je hobbyblaadjes lezen.
Daarna kwam ik tot de ontdekking dat ik vandaag de kerstversieringen had willen weghalen, sjips, niet meer aan gedacht, en ik had ook nog een uurtje willen scrappen.
Dus terwijl hubby Riverdance kijkt, haal ik de raamstickers van de ramen af. Pfff wat een werkje is dat...het kost me totaal toch een uur om alles eraf te krijgen en op de grote bladen terug te plakken...ik doe dit volgend jaar niet meer...maar het zag er erg leuk uit, ook vanaf de straat....misschien toch maar weer wel volgend jaar...maar dan verstandig doen: erop plakken met een kerstcd op om in de kerststemming te komen, en eraf halen met een luisterboek op de kop...dan wordt het vanzelf een minder vervelend klusje... Zo: van buitenaf lijkt het geen kerst meer te zijn bij ons... de rest doe ik morgen en het weekend, iedere dag een stukje...
Ik duik snel een uurtje naar boven om nog even verder te gaan met mijn scrap. En weer gaat het goed: onder het genot van Paul de Leeuw (en heerlijk meegalmen natuurlijk) schiet ik weer goed op. Wat is dit toch fijn om te doen.
Daarna snel naar beneden, een beetje laat voor de thee maar vorut dan maar. Tijdens de thee ligt Pucky bij me op schoot, wat is het toch een schatje. En zo fijn dat ze bij me ligt, dat is echt wel heel lang geleden: ik geniet hier zo van. Ik lees mijn hobbyblaadjes terwijl ik haar zachtjes aai, en ze ligt heel lang bij me.

woensdag 5 januari 2011

wcllift en dierenarts

Nog niet alle aanpassingen die we aangevraagd hebben zijn er.
Maar wel hebben we vorig jaar een wclift gekregen. En die deed het niet helemaal 100% ok, als je hem een tijdje niet gebruikt had, ging ie niet meteen omhoog, dus gebeld, getest, nog een keer gebeld, en dinsdagmiddag kwam iemand langs. Natuurlijk als je iets wilt laten zien, dan gebeurt het niet, de lift deed het perfect. De lift is gereset en we moesten het dan maar even proberen.
Intussen heeft hubby hem getest en de lift hapert nog steeds. Niets aan te doen op dit moment en het kan geen kwaad, etc. Gelukkig is het niet zo erg en valt er prima mee te leven.

Vanochtend zijn we naar de dierenarts geweest met Pucky en Missy. Missy hoest nog steeds, maar wel minder dan eerst, en ze heeft weer plekken in haar gezicht. Pucky heeft een rare nagel die wij niet meer kunnen knippen. En ik maak me stiekem een beetje zorgen om haar, ze wordt oud, en af en toe zakt ze een beetje door achterpootjes.
Missy heeft 2 injecties gehad, en kan er voorlopig 2 weken tegen, dan moet ze al aardig opgeknapt zijn. Als ze wel beter is, maar nog niet volledig, dan mag ik eventueel ook een injectie ophalen om zelf aan haar te geven pffff dat heb ik ook met Grommel gedaan en dat is toch best eng hoor..... ik weet nog niet of ik het wel zelf doe of toch maar met haar terug ga naar de dierenarts. Maar hopelijk hoeft het helemaal niet, is ze misschien wel helemaal beter.
De dierenarts knipt meteen haar nagels lekker kort. Dan hoeven wij dat niet meer te doen.
Pucky wordt ook geknipt, de dierenarts heeft er een goede schaar voor en hij knipt dan ook de rest meteen nog korter dan hubby ze al geknipt.
Hij denkt dat Pucky intussen wel bijna blind geworden is, hij schat dat ze nog een zicht van ca 20% heeft. Ze heeft last van artrose aan haar achterkantje. We moeten het in de gaten houden, als het erger wordt, kan ze iets krijgen tegen de pijn en dat onstekingsremmend werkt.

Ik heb intussen al een paar nachten superslecht geslapen. Veel wakker en dan lang wakker liggen. Ik ben hartstikke moe, en ik heb last van huilbuien.
Ik hoop maar dat ik vannacht wel goed kan slapen.....

maandag 3 januari 2011

een nieuw jaar

Er is weer een jaar om....
Ik kijk achterom met een hoop "mixed emotions".
Ik had eigenlijk maar 1 goed voornemen voor het afgelopen jaar. maar die is volledig in lucht opgegaan....door een simpele val eind januari....
Ik zou meer crea proberen te doen, meer scrappen, wat vaker een kaartje maken...

Hubby viel...lag eerst 5 weken op bed, en moest daarna weer helemaal herstellen. En dan komt hij tot de conclusie dat ie lichamelijk weer goed genoeg is om te gaan werken, maar er moeten eerst een paar aanpassingen op het werk gedaan worden. En dan blijkt dat ook weer maanden te moeten duren. Dus zit hubby alweer bijna een jaar thuis... En staat je leven op zijn kop. Ook al omdat we vorig jaar het revalidatieprogramma van het ziekenhuis zijn ingegaan. Voor een compleet onderzoek: welke aanpassingen zijn er nodig, zijn er dingen die anders kunnen, beter, makkelijker. Het heeft ook een tijdje stilgelegen door die stomme val. Toen alles weer op gang kwam, volgden de gesprekken, onderzoeken, testen, en de aanvragen. En dan blijkt dat er iemand is bij de gemeente die misschien best wel vol goede bedoelingen zit....maar die ons heel veel geduld en energie kost.
En we zijn nog niet klaar.... we wachten nog steeds op de gemeente. We hebben een besluit gekregen, net voor Kerst, maar vol onduidelijkheden. Dus mail naar de gemeente gestuurd.
Gelukkig zijn het de laatste loodjes...

En om het jaar helemaal goed af te sluiten, werd ikzelf ziek. En niemand weet wat er aan de hand is. Bloedprikken wees een ontsteking, een virus aan. Ik moet pillen slikken en afwachten, het moet dan vanzelf over gaan.
Intussen voel ik me niet elke dag even goed, bah, gelukkig is de ergste pijn weg door de pillen, maar het lijkt verder niet op te schieten. Ik kan er slecht tegen, ik wil niet ziek zijn (nou ja, wie wel natuurlijk).

We zijn het nieuwe jaar redelijk rustig in gegaan. Lekker thuis, wij met de poezels. Beetje tv-hangen, wat lekker eten en drinken. Beetje laat (vroeg?) lagen we in bed...niet door het vuurwerk, maar we zijn voor de tv blijven hangen.
Dus nieuwjaar begon ook redelijk laat op de ochtend. En dan kabbelt die 1e dag voorbij...niet te veel doen...we slapen eigenlijk nog....

Zondag stond voor een groot deel in het teken van de mail aan de gemeente. Eerst een opzet maken, doorspreken, over denken, laten bezinken, aanpassen, doorspreken, etc.
Het is wel zaak om de goede woorden te gebruiken, dus gisteravond laat is de mail eindelijk goedgekeurd door ons beiden verstuurd naar de gemeente.
Wel hebben we tussendoor andere dingen gedaan: een was (pfff wat een berg, kom ik daar ooit doorheen?) en er was op tv de originele Walt Disney tekenfilm van Snow White, helaas in het nederlands, maar erg leuk en lief al die bosdieren, gelezen, etc.

Vandaag begon ook weer iets te laat (moeilijk hoor, op tijd naar bed, niet te lang lezen en dan weer op tijd wakker worden en eruit).
Na de koffie een paar telefoontjes plegen, douchen, etc. 's Middags weer verder met wassen. En ik heb zowaar weer gescrapt...heerlijk...ik ben verder gegaan met het maandoverzicht januari 2010 (!!!! ja, inderdaad, vorig jaar al in februari aan begonnen). En het ging goed, ik ben helemaal blij.

Dus eindig ik met mijn "goede voornemen" voor dit jaar: meer crea, vooral meer scrappen!!!