donderdag 17 mei 2012

nog een Disneykaart

Nog net voor hubby thuiskomt, maak ik nog een Disneykaart. Deze mag nog heel even wachten in de voorraadbak.

Disneykaart

Ik maak een Disneykaart voor zieke Delano van 10 jaar. De kaart komt uit een knipvelboekje van StudioLight.
Het restje paper bewaar ik in een apart mapje, ik heb chronisch gebrek aan papetjes met stoere jongenskleuren, dus elk stukje is welkom. Mochten we binnenkort in een hobbywinkel komen, staat paper met stoere kleurtjes bovenaan mijn lijstje.

verjaarskaart

Ik maak een verjaarskaart af, waar ik een patroon voor gebruikt heb van Nobody13.

nog een trouwkaart

Woensdag 16 mei 2012: Ik ben lekker bezig, dus ik maak ook nog een trouwkaart voor een collega van hub af.
Het patroon is van Chrissie en komt uit HobbyDols 46.

zwangerschapskaart

Woensdag 16 mei 2012 Ik ga snel een zwangerschapskaartje maken voor de buuf.
De kaart komt uit Mijn Hobbykaart nr 19. Als ie af is, breng ik hem meteen ff langs... ze is al per slot al 7 maanden zwanger...

met de rolstoel naar de tandarts, hij heeft geen gaatjes...en hubby ook niet;-)

Dinsdag 15 mei 2012: Hubby moet naar de tandarts. En daar de laatste keer met de auto geen succes meer was, moeten we het nu anders aanpakken. Hij heeft besloten om zelf met de rolstoel te rijden naar de tandarts. Dus ongeveer gekeken hoelang we erover zouden doen, zodat we op tijd weg konden, telefoonnummer mee voor eventuele pech onderweg, etc. De tuin ligt vol bloemblaadjes van de kastanje, dus ik besluit om te vegen. Het is zo vervelend om die troep in huis te krijgen. Na het vegen kijk ik ook nog even in de poort. Die hoef ik niet te vegen, maar er ligt wel een behoorlijk grote stapel stenen op het pad en er staat een of andere kruk op het pad. Daar kan de rolstoel nooit langs. Als ik erheen loop, zie ik net de buuf in de tuin, ik roep haar en vraag of het weggehaald kan worden, want dat we er over een uur echt langs moeten. Ze gaat iemand bellen om het te doen, want ze kan het zelf niet met haar dikke buik. Ze is al 7 maanden zwanger, maar wij (en meer buren) wisten dat niet. Als we een uur later op weg gaan, is de poort weer opgeruimd, er liggen nog een paar stenen netjes aan de kant en de kruk is weg. We doen er een half uur over naar de tandarts. Hub rijdt zoveel mogelijk op de fietspaden, dat gaat prima. En ik loop mee, gedeeltelijk op de fietspaden en gedeeltelijk op de stoep. Hubby heeft gelukkig geen gaatjes of andere narigheid, en dan kunnen we weer op weg naar huis. Helaas krijg ik last van mijn benen, dus als we thuis zijn, zet ik een grote pot thee en plof op de bank om bij te komen. Hubby vond het fijn om buiten te rijden, dus dat is super. En als ik de volgende keer de fiets pak, dan gaat het prima om zo naar de tandarts te gaan.

trouwkaart

zondag 13 mei 2012: Ik heb een trouwkaart gemaakt voor een collega van hubby.
Het patroon is van Chrissie en komt uit HobbyJournaal 59.

roodwit gevaar op de loer

Zondag 13 mei 2012:
We horen de laatste paar dagen steeds een hevig gekwetter uit de tuin komen. Jip en Janneke zijn aan het nesten in de grote kastanjeboom, die achter onze tuin staat, en die moeten het wel zijn... Als we gaan kijken ontdekken we ineens iets tussen de bladeren wat er normaal niet zit:
Er zit een grote roodwitte kat in de boom te loeren op Jip en Janneke.
Jip en Janneke waarschuwen elkaar en proberen de kat af te leiden van het nest.
We hopen zo dat het de kat niet lukt, en dat Jip en Janneke winnen!!

woensdag 16 mei 2012

onze (beetje) bloeiende tuin

Zaterdag 12 mei 2012 Er bloeit toch weer iets in onze tuin, dus toch maar snel wat foto's gemaakt:

zaterdag 12 mei 2012

kaarten voor jarige kanjers

zaterdag 12 mei 2012: Ik heb vandaag 3 kaarten gemaakt voor twee jarige kanjers en een jarig broertje van een kanjer. Fransis wordt 3 jaar en ik heb een Katrien gemaakt voor haar. Gelukkig had ik van dinnetje hele mooie papertjes gehad, die helemaal perfect zijn voor bij Katrien:
Levi wordt 2 jaar en voor hem heb ik Donald gemaakt, ook het paper op deze kaart heb ik van dinnetje gehad:
Martie is het broertje van Fransis en wordt 2 jaar en voor hem heb ik Mickey gemaakt. Ik kon geen mooie bijpassende papertjes vinden, tot ik dacht aan de stapel budget, en tot grote vreugde vond ik daarin een paar leuke papers die mooi bij Mickey stonden:
Kijk voor informatie over 'kanjers' op de site: http:/www.postvoorkanjers.nl

donderdag 10 mei 2012

borduurkaartje gemaakt

woensdag 9 mei 2012: ik heb maar ff snel een borduurkaart zover afgemaakt dat ik hem kan plaatsen. Het is een lentekaartje met een Snoesje erop geworden, het patroon is van nobody13.

dinnetje en haar hub op visite

vrijdag 4 mei 2012 We krijgen vandaag visite: mijn dinnetje en haar man. Dinnetje heeft een doos vol leuke spulletjes voor me meegenomen, en ik heb 2 tassen met spulletjes voor haar; dus tijdens de koffie (met gebak) hebben we het druk met uitpakken en alles bekijken. Menn wat een verwennerij, want een leuke spulletjes heb ik gehad, wow! We hebben het zeer druk met beppen, en de tijd vliegt echt voorbij. Voor we het weten is de supergezellige middag alweer om en gaan ze huiswaarts... Ook de poezels hebben het druk, want ze hebben een krabplank gehad. Kijk Kriel eens druk in de weer met dat mooie cadeau:
Missy heeft het nog niet zo in de gaten, want Kriel heeft de plank opgeeist, maar 's avonds ziet Missy haar kans schoon: ze moet er aan snuffen en met haar nagels erin, en gaat er ook maar op liggen:-)

donderdag 3 mei 2012

lekker uitrusten en bijkomen

zondag 29 april 2012: We hebben vandaag een lekker uitrust/bijkomdagje. We rommelen wat en kijken wat tv. Heerlijk bijkomen. Als je normaalgesproken zo weinig visite krijgt is zo'n dag als gister best druk;-) Ik heb nog een heel klein cadeautje voor mezelf: ik ben lid geworden van de club van Chrissie, en dat is super, die heeft zulke mooie patronen, ik ben erg blij!

ik ben jarig

zaterdag 28 april 2012: Ik ben zondag jarig, maar heb met hub overlegd en het leek ons maar verstandiger om het zaterdag te 'vieren'. Dus zaterdag een beetje proberen om op te schieten, voor het geval er iemand toch vroeg voor de deur staat. En jawel, om half 11 gaat de bel al, oeps ik ben zelf wel practisch klaar, maar ik wilde nog wel wat kleine dingetjes doen...nou ja, pech, nu lekker koffie met gebak:-) Eerst komt Missy even langs en mam kan haar over haar rugje aaien.... En dan komt Krieltje op het krabpaaltje zitten en kan mam haar kroelen....en niet eventjes, nee hoor, heel erg lang, Kriel geniet er zichtbaar van...en mam ook.... Kijk maar:
Tussen de middag eten we een broodje. Dan gaat pap een boodschapje doen en drinken we intussen een kopje thee. Dan staat mijn scrapmaatje voor de deur, die is gelokt door een gebakje:-) Tegelijkertijd is pap ook terug, dus ik zet meteen koffie. We zitten gezellig te kletsen en zo gaat de middag ook erg snel om. Scrapmaatje moet weer een beetje op tijd naar huis. En we kletsen nog even door (terwijl pap intussen stiekem wegdoezelt). Als pap weer even wakker wordt, vertel ik dat omdat het mijn eigen verjaardag is, ik geen zin heb om te koken, dus ik wil graag chinees halen voor het eten. Pap gaat even met me mee, terwijl mam alvast de tafel afneemt, etc. We eten heerlijk, het is best lang geleden dat we chinees gehaald hadden, en ik geniet er echt van. 's Avonds komen grote vriend en echtgenote langs. En we zitten gezellig te beppen. De avond gaat ook erg snel om zo, en het wordt toch weer (te) laat (note to self: volg keer eerder iedereen naar huis schoppen;-)). We doen met niemand meer cadeautjes, maar pap en mam hadden (ipv een bos bloemen) een paar bloks papertjes mee en wat stickervellen, supermooi en vrienden hadden een leuk kaartenblad mee. Dus geen cadeautjes en toch cadeautjes:-)

Missy

dinsdag 24 april 2012: Missy gaat steeds vaker om aandacht vragen, een aaitje halen en ze komt ook steeds vaker bij me op de bank liggen. En ik vind mijn poezeltje zo lief en schattig, dat ik het niet kan laten om af en toe de camera te pakken. Missy kwam nooit bij ons en de verandering is zo groot dat ik iedere keer weer verrast ben en zo trots dat het gelukt is om haar het vertrouwen te geven. Ook deze avond kwam ze bij me liggen. Ze duwt haar koppie zo strak tegen mijn voet .....te schattig gewoon om geen foto te nemen.....
En als ik de camera op tafel heb gelegd, pakt ineens hubby de camera, en maakt ook nog een foto: ze ligt nu helemaal met haar koppie naar achteren, totaal ontspannen en die pootjes......zo schattig...