zondag 29 december 2013

Kerst 2013

De Kerst ligt weer achter ons...pfff wat gaat de tijd toch snel...
We hebben ietwat vreemde kerstdagen achter ons: de dag voor Kerst lekte het in mijn hobbykamer, wat een ellende, als mijn stoel, pc, hobbyspullen maar niet nat worden.... Gelukkig stond mijn (net nieuwe) bureaustoel niet op die plek maar ernaast, de stoel is gelukkig niet nat geworden. En het lekt precies tussen de kasten en het bureau, pffff mazzel.
Dus aan het begin van Christmas Eve stond ik op het dakterras, tegels weghalen, waterplassen naar de afvoer vegen en vooral ook troep weghalen.
En omdat ik het zo leuk vind om te doen, mocht ik op de ochtend van 1e Kerstdag ook naar het dakterras en nogmaals op de ochtend van 2e Kerstdag. Nu lijkt de ergste troep echt weg te zijn, de waterplassen zijn opgedroogd en er is meer ruimte voor het water om zich te verspreiden en vooral richting de afvoer te stromen. En nu maar duimen dat het voorlopig niet meer zo hard gaat regenen/waaien.

Op de middag van 1e Kerstdag hebben we een minimarathon 'Once upon a time' gekeken, wat een leuke serie is dat. We hadden de laatste 4 afleveringen van seizoen 2 opgenomen en achter elkaar gekeken, heerlijk.
En 2e Kerstdag hebben we fijn kerstfilms gekeken, dat is echt mijn ding: kerstfilms, in alle soorten en maten, ik mag het graag zien.

Ik had een hele planning gemaakt voor het eten op en rond de Kerst. Ik wilde zo min mogelijk boodschappen doen, dus ik had ook van alles in de vriezer gemikt. Tot mijn vreugde is het me gelukt om steeds op tijd vlees en dergelijke uit de vriezer te halen, normaal gesproken ben ik een ster in het oeps-vergeten-uit-de-vriezer-te-halen-principe....
Op 1e kerstdag hadden we feestvleesjes....minigourmet vlees dat we gewoon in een grote koekenpan klaar maken (gourmetten met zijn 2en is het voor ons niet echt), ieder een bord vol verschillende minivleesjes, lekkere aardappelschotel erbij, of aardappelkroketjes, etc. Heerlijk, maar het was wel een beetje veel, oeps. We hadden natuurlijk ook 's middags wat toastjes gegeten, en koekjes bij de thee, etc. We zijn het afgelopen jaar helemaal ontwend om zoveel te eten.
2e Kerstdag stond er pizza op het menu, lekker een makkelijk dagje qua koken...

De poezels hebben ook feestgevierd: vooral de slingers die ik om de staande lamp naast de bank had gewikkeld vonden ze erg leuk om mee te spelen. Tja, vrouwtje had niet gedacht aan dat stukje 'naast de bank'...als in: dan kunnen de poezels er zo lekker makkelijk bij...
Baasje vond het een leuk idee om ook wat kaarten op te hangen aan de trappilaar, gezellig. En ja, dat vond Krieltje dus ook. Die gaat op een tree staan, strekt zich op haar allerlangst en blijkt dan gewoon bij het lint te kunnen om het stuk te trekken.
Dus ik heb de slinger maar weggehaald en de kaarten hangen nu weer aan de rand van het verlaagde keukenplafond.

haaaaaaai, I'm back:-)

jaaaaaa, je leest het goed, de tijd van de goede voornemens is weer aangebroken;-)
Nu heb ik allang geleden ontdekt dat het enige goede voornemen is om geen goede voornemens te hebben, maar ik heb er nu dan toch eentje...
Ik ga proberen om weer regelmatig te posten!