woensdag 30 april 2014

jarig

dinsdag 29 april 2014

Ik ben jarig!

Het is een gezellige dag met de hele dag mensen over de vloer.
 
Natuurlijk zijn mijn ouders er vandaag.
En net na mijn ouders komt mijn tante ook aan. Lastig met parkeren, want we hebben onze bezoekerskaart net aan mijn ouders gegeven en de buren (met een kaart die we altijd kunnen lenen) waren net nog thuis en nu niet meer. Sjips, andere buurvrouw is er ook niet. Gelukkig is er plek op het parkeerterreintje, waar je geen kaart nodig hebt.
Snel naar binnen voor koffie en gebak!
 
We doen al jaren niet meer aan cadeautjes, maar tante is eigenwijs en heeft een kleinigheidje bij zich. Het is een cadeautasje, dat eigenlijk geen tasje is maar een muziekdoosje!! Hoe schattig is dat. En er staat een megalieve tekst op de achterkant.
 
In de middag komt mijn scrapmaatje gezellig langs.
 
's Avonds komen onze vrienden. Ook daar doen we geen cadeautjes mee, maar ze hebben een pakje mee...en een grijns op het gezicht...wat is dit dan? Ik pak het snel uit en het blijken 3 pakjes thee te zijn.
Ik had al een tijdje geleden gevraagd of ze eens bij hun supermarkt willen kijken naar deze thee. Ik kan hem niet meer krijgen en zelfs de Pickwick heeft hem niet meer. Ik kreeg te horen dat ze de thee niet gevonden hadden.
Zo jammer, ik vond deze thee zo lekker, en zelfs hubby dronk hem vaak mee.
 
En nu tot mijn grote vreugde heb ik 3 pakjes gehad, zodat ik heel even vooruit kan. Wat een superleuke verrassing.
 
Het was een leuke verjaardag met lieve verrassingen!!

maandag 28 april 2014

nastaarbehandeling en een zware verkoudheid

dinsdag 22 april 2014

Het is al megavroeg dag voor ons. We zetten de wekker en daarnaast voor de zekerheid de wekker op mijn mobieltje.
Mijn oom staat al om half 8 voor de deur, zodat we op tijd weg kunnen naar Rotterdam.
We hebben wel wat files, maar geen stilstaande, dus we zijn evengoed behoorlijk op tijd in het Oogziekenhuis.

Eerst naar de apotheek, menn wat duurt het toch allemaal lang daar. Als we het miniflesje druppels eindelijk hebben, gaan we snel naar de laserafdeling.

Ik word gedruppeld in beide ogen, en dan wachten tot ik opgeroepen word.
Het laseren duurt maar een paar minuten per oog, en tot mijn grote vreugde en opluchting lijkt deze laser totaal niet op de laser van de netvliesloslating. En ik was ook niet erg verblind, kon meteen na de behandeling gewoon zien.

We gaan na de behandeling meteen naar huis, en zijn tegen half 12 al thuis.

Ik heb die middag wel wat last van hoofdpijn, en de nek- en schouderpijn, die ik al bijna een week heb, is nog steeds niet over.

Die woensdag ben ik ziek, nog net niet de griep, maar ik voel me wel hondsberoerd.
Helaas is het behoorlijk hardnekkig, na een week is het wel wat opgeknapt, maar ik hou een hardnekkige hoest.

Donderdag leek het net alsof ik iets scherper kon zien? Wow, wil ik dit nou gewoon graag of is het echt waar?
Ik vermoed intussen dat de complicaties na de staaroperaties, de problemen met de bril en de beginnende nastaar naadloos in elkaar zijn overgegaan.
Wat het ook is geweest, ik ben intussen maar gewoon blij met het iets scherpere zicht, het net iets makkelijker kunnen lezen, etc.

maandag 21 april 2014

Paas online crop


Paasmaandag 21 april 2014
 
Vanmiddag is een online crop bij de Scrap Angels.
Ik doe mee, maar wel met een lootje waar ik al mee bezig was, want ik wil proberen om hem zoveel mogelijk af te krijgen.
Zo ziet dan mijn bureau er uit:
 
 

zaterdag 19 april 2014

Keukenhof


Woensdag 16 april 2014
Ik ga vandaag naar de Keukenhof. Het wordt mooi weer en het komt vandaag ook nog eens het beste uit.
We gaan op tijd uit bed, en ik ben eerder dan gepland klaar. Mijn spullen liggen klaar en ik kan op weg naar de bus.
Ik hoef maar 3 minuutjes te wachten op de bus en terwijl ik met een oudere dame aan de praat raak, gaat de tijd lekker snel en dan komt de bus er al aan.
Op het station aangekomen blijken er treinen naar Leiden en verder uit te vallen. Ik hoor dat dat wel tot 12 uur kan duren en besluit toch maar met de bus te gaan.
Na 10 minuutjes wachten komt bus 50 naar Leiden. Ik zit gezellig met de vrouw naast me praten en de tijd gaat snel. Onderweg zien we alvast een aantal mooie bollenvelden.
We worden op loopafstand van de Keukenhof de bus uitgezet. Maar ik vind het nog een best een stukkie lopen, grrrrr. Met de trein en daarna de Keukenhofbus was ik voor de ingang afgezet. (In de Keukenhof zelf is namelijk genoeg te lopen, volgens de site ligt er 15 km wandelpad…)
Onderweg worden we bekeken door deze knakkerJ

Dan kom ik bij de Keukenhof aan. Het valt mee met de drukte, ik ben redelijk snel binnen.
En dan begint de verwondering en de verbazing over de prachtige bloemen en planten. Wat is het toch prachtig.
Een vlinder poseert voor me, mooi hè?
 
 
 
 
 2 kunstwerken achter elkaar, vooraan heel modern en kleurrijk en schuin daarachter in de verte staat een groot wit paard
 
 
 
 
 Chopin
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 


Als ik besluit dat ik genoeg tulpen en ander moois gezien heb, besluit ik toch maar om met de Keukenhofbus naar Leiden te gaan en daar te kijken of de treinen rijden. Als ze niet rijden kan ik vanuit Leiden bus 50 pakken, die rit duurt dan ca 1,5 uur (zonder file, dus waarschijnlijk langer omdat het megadruk in de bollenstreek is, pfff ik hoop maar dat de treinen rijden).
De Keukenhofbus komt bijna direct voorrijden en als verrassing mogen we gratis mee. Onderweg rijden we ook weer langs de bollenvelden.
Gelukkig rijden de treinen weer. We moeten even wachten voor we weg kunnen rijden en vanuit de trein zie ik het dak van het station:
 
Ik ben lekker op tijd weer thuis.
Het is een prachtige dag geweest, schitterend weer, lekker warm en de hele dag zon.

dinsdag 15 april 2014

waskat zonder was

dinsdag 15 april 2014
 
Ik doe een was, hang hem op en Krieltje komt eraan. Ze duikt zo de lege wasmand in, en gaat er heerlijk in liggen. Kennelijk ligt het zo zonder was net zo lekker als op de schone was...
 
 lekker kroelkipje is het toch
 

onze waskat

zondag 13 april 2014
 
Onze waskat????? Ja, wij hebben een kat die dol is op de was...
Zodra ik naar zolder ga met een volle wasmand is Krieltje er als de kippen bij. Meestal loopt ze dan met me mee naar zolder en wacht ergens tot ik de wasmand vol heb met schone was. Als ik dan met de wasmand de trap af wil, dan mauwt ze dat ze mee wil. Haar staart wordt dan heel dik, afgeplat dik (als haar staart heel dik, rond dik wordt, is ze boos, afgeplat dik betekent dat ze het erg leuk vindt). Ik moet de wasmand goed op een tree neerzetten en tegenhouden en dan duikt ze erin. Op de trap is wat lastig qua evenwicht, maar als we eenmaal op de grond zijn, gaat ze lekker liggen.
Ik zet dan meestal de mand op bed om de was te vouwen. En dat gaat haast niet, omdat Kriel erop ligt. Die kijkt zeer verstoord: wat doe jij nou?
 Tja, en als je wasgoed achter en onder haar vandaan trekt is de lol er toch een beetje vanaf.
Ze mag natuurlijk niet altijd in de wasmand liggen, en dan is madam beledigd. Maar als ze wel mee mag in de wasmand is ze zoo schattig, dan moet ik even wat foto's maken.
Ik had geen camera bij de hand, dus deze foto's zijn gemaakt met mijn (ouderwetse) mobiel. Die ook nog eens zeer langzaam reageert, vaak heb ik dan foto's net na het leuke moment, grrrrr.

maandag 14 april 2014

onze bloeiende sering

12 april 2014
 
Ik moet gewoon weer (zoals elk jaar) foto's maken van de sering.
We hebben hem (haar?) al jaren verwaarloosd,
maar elk jaar komen er toch weer prachtige bloemen aan.
Kijk nou toch hoe mooi:
 

zondag 13 april 2014

slecht nieuws in Rotterdam

Woensdag 9 april 2014

's Ochtends vroeg op, douchen, ontbijten en een bakkie koffie, en dan is mijn oom er.
We gaan weer samen een dagje op stap;-). Ik moet nl op controle in Het Oogziekenhuis in Rotterdam, en als het lukt gaat mijn oom steeds met me mee.

Even in de tijd terug:
oktober 2012: spoedoperatie: netvliesloslating rechteroog
november 2012: spoedoperatie netvliesloslating linkeroog
door de 2 netvliesoperaties kreeg ik staar
maart en april 2013: staaroperaties aan beide ogen, allebei met complicatie.
april 2014: laatste controle in Rotterdam, ik wil vragen of ik hierna in mijn eigen woonplaats onder controle kan. Ik wil graag die periode met alle ups en downs afsluiten, even niet meer naar Rotterdam.

Maar nu dan nog 1 keer naar Rotterdam.
We hebben mooi weer en geen files, dus we zijn er lekker op tijd.
Eerst even in het restaurant wachten en dan naar boven.
Dan blijkt dat ik eerst naar de oogmeting moet, dat duurt redelijk lang, veel wachtenden voor me.
En dan moet ik nog erg lang wachten bij de oogarts. Het is helaas niet de arts die mij steeds controleerde, maar de vervangende arts is ook erg aardig en legt alles goed en duidelijk uit.
Mijn ogen zien er goed uit, ook de oogdruk is prima, maar ze heeft toch slecht nieuws voor me: ik heb nastaar in beide ogen.
Er wordt meteen een afspraak gemaakt, over 2 weken ben ik de pineut.
Ik zie er toch wel een beetje tegenop: de laser en ik zijn niet zulke goeie maatjes, ik kan heel slecht tegen het felle licht in mijn ogen, word er erg misselijk en ziek van.
Gelukkig doen ze beide ogen op die dag, je kunt er maar vanaf zijn.
Ze willen me in Rotterdam dus nog echt niet kwijt.

tandarts

maandag 7 april 2014
 
Hubby moet weer naar de tandarts. Hij ziet er zoals altijd erg tegenop. We moeten met de rolstoel via een erg druk punt, waar mensen veel haast hebben en vorige keer reageerden ze erg geïrriteerd op de langzame rolstoel. En bij de tandarts zelf is het ook geen feest: de deuropening van de behandelkamer is niet erg breed, en de transfer van rolstoel naar behandelstoel is al helemaal niet fijn.
Bovendien heeft hubby een stuk van zijn kies afgebroken, en zijn we bang dat we daarvoor nog weer apart terug moeten.
De heenweg gaat zeer goed, het is erg rustig en niemand reageert vervelend op de rolstoel. We zijn lekker op tijd en wachten buiten, want het is lekker weer.
 
 foto van internet geplukt
 
De tandarts ziet dat er een scherf van de kies afgebroken is en besluit om het wel meteen te maken. Volgende keer moeten we wel bellen van tevoren, zodat er extra tijd ingepland kan worden.
Ook de terugweg gaat lekker en snel, nog steeds is het lekker weer.
Aan het begin van de avond klapt de hemel open: wat een water. Wat een mazzel hadden we met het mooie weer overdag!

zaterdag 12 april 2014

Paasmarkt

zaterdag 5 april 2014

We drinken samen koffie, we eten tussen de middag een bammetje, we kijken iets op tv, op zolder maar weer iets uitzoeken, we rommelen een beetje door de dag. En de heel dag horen we dat het zo druk is, veel lawaai en muziek, veel auto's, etc. Om een uur of 3 realiseren we ons ineens dat in de winkelstraat een Paasmarkt gehouden wordt....helemaal vergeten.
 foto is op internet gevonden
 
Ik schiet nog snel even over de markt. Ook al is het al wat later, toch is het nog gezellig. Er zijn best wat kraampjes, en oh vreugde: ik zie een kraam met hobbyspul. Ze hebben zeer goedkope stansvellen en ik bel meteen mijn scrapmaatje op (ze kan niet meer knippen, dus op zoek naar stansvellen). Ik zoek stansvellen uit voor scrapmaatje, en daarna zie ik nog hele goedkope pakketjes knipvellen.
Ik heb eigenlijk echt geen vellen nodig, maar plaatjes voor kinderen heb ik niet zoveel. Ik zoek 2 pakketjes uit voor kaarten voor zieke kinderen. De lieve standhouder geeft me de knipvellen, voor de kinderen, zooo lief van hem.
 

woensdag 2 april 2014

stoepband verlaagd

maandag 31 maart 2014
Om een uur of 8 's ochtends schrik ik wakker. De wekker is dan al gegaan, maar ik soes/slaap altijd heerlijk nog een tijdje door. Meestal word ik dan zo rond 8.15 echt wakker.
Ik hoor gehak of iets dergelijks, en het lijkt eerst of het bij de buren vandaan komt, maar langzaam dringt tot me door dat het bij onszelf vandaan komt...om precies te zijn...voor onze voordeur...de stoep. Ik stuif naar de hobbykamer en kijk uit het raam: ja hoor, ze zijn de stoep aan het openbreken. Meteen stuif ik weer terug naar de slaapkamer en trek een shirt en jogging aan. Naar beneden en de voordeur van het slot en open.
De mannen zijn inderdaad bezig om de stoep open te breken.
 
Onze stoep is destijds aangepast om hubby veilig naar buiten en naar de auto te kunnen laten lopen. We hebben geen drempels meer bij voor- en achterdeur en de stoep is helemaal op de hoogte van de voordeur gemaakt. Daarvoor is de stoepband verhoogd en dus de hele stoep voor onze deur
.
Vorig jaar hebben we de auto weg moeten doen, het zelf rijden ging bijna niet meer, en dan moet je de keuze een keer maken, en is de invalidenplek voor de deur weggehaald.
Nu bleek dat de stoepband toch voor sommige mensen iets te hoog was.
Dus nu kwamen de mannen in opdracht van de gemeente de stoepband weer verlagen.
Fijn dat ik het hoorde, want het is wel prettig om dit soort dingen in de gaten te kunnen houden, om van te voren nog iets te kunnen overleggen, heeft de ervaring ons geleerd.
De stoep is erg smal, dus het verloop tussen de voordeur en stoepband is best groot. En we moeten nog wel normaal met de rolstoel naar buiten kunnen.
De mannen beloofden om het voor ons ook zo goed mogelijk te houden, en dat hebben ze prima gedaan.

LO 21-27 november 2011

29 maart 2014
Ik ben eind november 2011 begonnen met een weekoverzicht te maken van de week 21 t/m 27 november. Het leek me leuk om eens te proberen om een week uit het leven te scrappen. En zou ik dat vol kunnen houden, zoals een PL ed.
De scrap is heel erg lang blijven liggen, maar nu heb ik hem eindelijk eens afgemaakt.
Ik heb foto's gemaakt, de ene dag maar 1, een andere dag wel 3. Van bijzondere, maar ook van de hele daagse dingen.
De journaling staat op een aparte kaart met tab, die achter het voorblad gestoken wordt.
 
 Dinky wil ook graag op de foto, dus vooruit:-)
 
 

wasbeurt voor Kriel

25 maart 2014
Natuurlijk moet een poezel zich af en toe eens "grondig" wassen.
Krieltje ligt weer over de rugleuning van de stoel gedrapeerd als ze ineens besluit om zich te gaan wassen.
 Eerst moet je poot schoon.
 
 Dan je staart.
 
 Je achterpoot (gedeeltelijk is al genoeg)
 
 En nogmaals je staart.
 
En dat allemaal natuurlijk in de oh zo comfortabele houding: half over de rugleuning hangend.
 
 
 
 
 

Krieltje ligt te slapen

24 maart 2014
Kriel ligt te slapen. Maar niet normaal, lekker opgerold. Welnee, ze ligt met haar snuit over de rugleuning van de stoel. En dat lijkt ons nou helemaal niet zo lekker liggen....
 Van voren ziet het er best fijn uit.
 
 Zo ziet het eruit van de zijkant gezien.
 
 

computerkaart

Ik heb een kaart afgemaakt voor de club van Chrissie. Het is een computerkaart geworden, ik vond het patroon erg geschikt voor een mannenkaart.
Patroon Chrissie nr 765.