dinsdag 23 september 2014

1 sept 2014 sjoppen

1 september 2014

oh oh, het feest van mijn ouders is al snel, en ik moet toch echt nog even kijken naar mijn outfit:

Ik had mooie shirts besteld bij C&A, 4 stuks, en alle 4 zeer geschikt voor een feest, ze hangen klaar, dus........check
Ik had ook een paar pumps mee besteld, maar oeps, ik heb al zolang niet op hakken gelopen, dat mijn voeten wel heel erg protesteren, als ik ze aan trek.......actiepuntje dus
Ook had ik broeken mee besteld, maar die moesten terug. Ik heb wel een zwarte broek in de kast hangen, maar die vind ik eigenlijk niet mooi genoeg voor het feest......actiepunt, met als geruststelling, dat als ik niet slaag, ik de oude zwarte broek maar aan doe.

Ik ga dus de stad in vanmiddag. Eerst ga ik op broekenjacht, en slaag zowaar bij C&A voor een goede broek. Gelukkig, dat is alvast gelukt.
Tussendoor kijk ik voor een hoesje voor mijn telefoon. De mijne heb ik al 2 keer moeten lijmen, en nu zijn er ook 2 hoeken stuk. Hij doet het nog, maar voor de zekerheid wil ik toch maar een nieuwe hoes. Per slot is dat goedkoper dan een nieuwe telefoon....
Ik vind een winkel met van alles voor de telefoon, tjee, wat een hoop hoezen hebben ze hier. ik slaag voor 2 verschillende hoezen. Ik kan nu proberen welke soort ik het fijnst vind in het gebruik. En er is een aanbieding: 2e half geld, dus ik vind dat ik goed geslaagd ben.

Dan moet ik ook nog schoenen hebben, liefst redelijk plat, ofzo. Iets waar ik geen zere voeten in krijg in ieder geval.
Ik beland bij Leemans. Hier ben ik lang geleden ook een keer last-minute geslaagd. Wie weet....
Ze zijn nu Tamaris-store, en ik ben benieuwd wat ze hebben. Ik word super geholpen en ik slaag zowaar. Ik heb schoenen met een lage sleehak en een speciale binnenzool. Dat voelt heerlijk zacht en comfortabel, ik heb goede hoop voor het feest....

Dan besluit ik om nog even door te lopen naar Pipoos (waar ik niet kan slagen) en dan nog even naar Ulla Popken. En daar slaag ik zowaar ook nog voor een zwarte broek.

Ik kom helemaal happy thuis:-)


31 aug 2014 een kaart voor het 50 jarig huwelijk

31 augustus 2014

Ik heb deze zomer een mooie grote scraptaart voor mijn ouders gemaakt. Ze zijn begin september 50 jaar getrouwd. En nu moet daar natuurlijk ook nog een hele mooie kaart voor gemaakt worden.

Ik had speciaal hiervoor een mal besteld, een weddingmal van Chrissie. Ik stans de harten uit glanskarton en borduur ze. En dan moet ik even bedenken hoe ik de kaart verder ga maken. Uiteindelijk wordt dit het eindresultaat:

Het is vrij lastig om er een goede foto van te maken, met dat glanskarton.

Ik heb de weddingmal gestanst en geborduurd. Veren en een bloemrand gestanst. En een paar bloemen gestanst, die op elkaar gestapeld worden. Alle stansen zijn van mooi glanskarton. De kaart zelf is ook glanskarton. En ik heb op de kaart een stuk paper geplakt, dat precies paste bij het borduurwerk, en de uitstraling had die ik wilde.

ik ben er zelf stiekem wel heel trots op...

30 augustus 2014 Missy wil graag even kroelen

30 augustus 2014

We zijn wat later naar bed gegaan, hebben nog iets te lang gelezen in bed, en zo loop ik iets over middernacht over de overloop naar de badkamer.
En daar ligt een poezel, die vindt dat ze heel lief is en beslist geaaid moet worden, jawel, over het buikje graag vrouwtje, dat is lekker en ze spint als een gek...

29 aug 2014 opgesloten poezeltjes

29 augustus 2014

We zitten lekker aan de koffie en ik hoor een bons. Hé, wat raar, alsof er iemand in huis is. Dat kan toch helemaal niet? Nou ja, ik let er verder niet op. Even later hoor ik weer een geluid. Dit keer klinkt het alsof de kat tegen iets aan het krabbelen is met de voorpootjes. Dat doen de poezels wel vaker, dus ook daar reageer ik niet op. Maar dan hoor ik weer iets…en ook een klagelijk piepje van poezel…
Oh jee, wat is er aan de hand. Ik stuif naar boven. En tot mijn grote verbazing staat de deur van de boekenkamer aan, open, niet dichtgetrokken, maar tegen de deurposten. En als ik de deur opendoe stuiven 2 kleine poezels naar buiten….

Ik ben vanochtend helemaal niet in de boekenkamer geweest. En hij was dicht toen we naar beneden gingen…
Dan realiseer ik me dat 
1 ik vanochtend een overhemd uit de kast heb gepakt en zo lang aan de bovenkant van de deur heb gehangen. Na de koffie zou ik het wel weghalen.
2 Hubby de rollator altijd opzij tegen de deur van de boekenkamer schuift als we naar beneden gaan. 
3 Krieltje vaak op de rollator gaat, ze vindt het heerlijk om rondgereden te worden. En ook de draden vind ze erg interessant om aan te snuffen. 
4 Als Kriel met me op de hobbykamer is, ze meestal achter de (open) deur gaat liggen. Dan duwt ze met haar pootjes tegen de deur, zodat ie dicht gaat. En vervolgens gaat ze met haar pootjes tegen de deur krabbelen, dat ze eruit wil.

Dus als 1 t/m 4 bij elkaar optel vermoed ik dat madam op de rollator gesprongen is om aan het overhemd te snuffen. Dat ze met haar pootjes omhoog is gegaan tegen de deur. Daarbij de klink van de deur naar beneden heeft geduwd. Waardoor de deur openging door het gewicht van haar. Toen konden de poezels naar binnen. Toen heeft Kriel natuurlijk de deur “dichtgedaan”. Vervolgens hebben ze een stapel boeken omgegooid (dat was de bons natuurlijk die ik hoorde), ze hebben geprobeerd op de vensterbank te gaan zitten (kon niet, daar staat een hele rij pockets, waarvan er nu een aantal op de grond lagen). Een kratje was omgevallen. En uiteindelijk zijn ze maar tegen de deur gaan krabbelen en piepen dat ze eruit willen.


Wat zijn het ook een stelletje (lieve) ondeugden.

week 35 (eind aug) 2014 bestellen, bestellen en nog meer bestellen

week 35 (eind augustus) 2014

Ik heb al een tijd(je) niets besteld, en ik heb intussen een lijstje gemaakt bij Jacobi. Maar dat zijn hoofdzakelijk kaartenmaakspulletjes. Ik wil ook zo graag weer eens wat mooi spul speciaal voor scrappen. Ik ga niet naar winkels en/of beurzen, wat ik wel van plan was, dus we gaan bestellen!
Ik zoek een paar leuke dingen uit bij het Scrapbookdepot, dan nog een paar leuke dingen bij Scrobby. En voor de kaarten bestel ik leuke dingen bij Jacobi.
En dan heb ik de hele week pakjes! Hoe leuk is dat, dinsdag wordt Scrobby geleverd. En woensdag komt het pakje van het Scrapbookdepot. Wat een waanzinnig leuke dingen heb ik eigenlijk besteld, ik krijg meteen de kriebels om te gaan scrappen. Stempels, stansen en een paar grote paperkits, ik ben er zo blij mee. Donderdag komt het pakje van Jacobi, en ook dat is een leuk pakketje. prompt wil ik ook meteen aan de kaartenmaak. ik mis nog wel wat kaartenmaakspul, dus ik gooi er meteen een nieuwe bestelling achteraan bij Bruinink, die wordt dinsdag 2 september geleverd en dan ben ik helemaal compleet, en helemaal happy met al mijn nieuwe spulletjes,

24 aug 2014 nog een kaart gemaakt

24 augustus 2014

Ik had nog een maandpatroon liggen van Chrissie, oeps het patroon april-mei... Die moet ik maar snel gaan maken, het is al augustus...
Zo gezegd, zo gedaan, en dit is het resultaat geworden:

22 aug 2014 kaart gemaakt

22 augustus 2014

Omdat de visite toch weer veel te vroeg naar huis ging (in onze ogen dan), had ik nog wat tijd over om een kaart te maken, nou ja, af te maken.
Ik had een geborduurde kaart liggen, en ik heb hem nu eindelijk afgemaakt:

Het is een patroon van Chrissie uit HD63. En de kindjes zijn Moreheadjes, wat een schatjes zijn dat toch...

dinsdag 16 september 2014

repen voor de visite

21 en 22 augustus 2014

2 Ex-collega's van hubby komen op visite en vroegen wat voor gebak we lekker vonden. Iedere keer als ze komen hebben ze iets mee voor ons...dus ik vond het leuk om een klein kleinigheidje voor ze te maken. Gewoon voor het gezellig. Dus ik had repen gekocht en daar heb ik wikkels voor gemaakt.


De volgende dag kwamen ze... redelijk op tijd... Ze hadden maar een klein stukje omgereden, valt best mee, ahum...maar gelukkig waren ze wel een stuk vroeger bij ons dan de vorige keer.

Ze hadden heerlijke gebakjes mee, mjammie.
Tussen de middag heb ik tosti's gemaakt, in de pan, heerlijk.
En het was gezellig. Natuurlijk gingen ze veel te vroeg weer terug naar huis.

woensdag 10 september 2014

kappers

19 en 20 augustus 2014

Over ca 2,5 week hebben we feest, dus we hebben afspraken voor de kappers gemaakt.
Dinsdagmiddag komt de kapster voor hubby thuis.
En woensdagmiddag ga ik naar de kapper.

Zo, als het goed is, kunnen we er weer even tegenaan en zijn we netjes voor het feest…

poezels en tv

maandag 18 augustus 2014

Krieltje zit te knerpen (zoals ze zo goed en veel kan) en ik maak een foto van haar

En Missy ligt prinsesjeslekker op bed


En vandaag begint het nieuwe televisieseizoen weer: yeahhh... al onze favo series gaan weer beginnen: CSI, Unforgettable, Under the dome, Hawaii 5-0, NCIS en NCIS LA, Castle, Criminal Minds, etc. Maar ook Expeditie Robinson, The Voice, Holland's got Talent vinden we leuk.
En gelukkig stoppen de detectives ook niet, en komen er ook nieuwe series zoals: Secrets & Lies.

mooie lucht

Zondag 17 augustus 2014

Het is een dag met flinke hoosbuien.

Ineens horen we dat de hemel openklapt en ik ga snel naar boven om even te kijken of alles wel echt dicht zit. Wat gaat het hard. Gelukkig zijn alle ramen dicht.
Als ik op zolder naar buiten kijk zie ik dat de lucht daar prachtige kleuren heeft.
Ik ren naar beneden om de grote camera te halen en maak een paar foto’s. Het is een prachtig gezicht, de wolken, de kleuren…




de foto's zijn binnen een tijdsbestek van 2 minuten gemaakt...

visite

Zaterdag 16 augustus 2014

Grote vriend en zijn vrouw komen een bak koffie drinken.
Ze zijn terug van vakantie en we hebben ze een tijdje niet gezien.

We beppen gezellig en de avond gaat megasnel.

maandag 8 september 2014

de jacht wordt vervolgd...

15 augustus 2014

Gister hebben we besloten dat ik vandaag naar Keur ga. Op de fiets, het is iets te ver om te lopen.
Zo besloten, zo gedaan. Ik stap op de fiets en al snel ben ik bij Keur.
Ik struin wederom de hele showroom door, bekijk de inhoud van alles en de buitenkant van alles.
Ook vandaag is het nog vakantie en ook hier is iedereen bezet. En ook hier besluit ik later nog eens op afspraak terug te komen.

Ik sta vrij vroeg weer buiten en besluit even bij de Gamma binnen te lopen om daar de kranen te bekijken.
Daarna bedenk ik me dat ik dicht bij de Ikea ben en dat het nog erg vroeg is.

Dus ik ga ook nog even naar de Ikea.
Ik loop de hele winkel door. Op zoek naar keukens, maar ook kijk ik naar andere dingen.
Menn, wat is het toch een eind slenteren... Op de keukenafdeling open ik alle kastjes en bekijk ik alle frontjes, kranen, etc.
Als ik eindelijk klaar ben, ga ik snel naar mijn fiets en snel naar huis...pfff...
Weer een hoop te bepraten en te laten zien...

keukenjacht

14 augustus 2014

Ik was lekker op tijd weer thuis met Dinky en de hele middag lag nog voor ons.

We zijn bezig met een nieuwe keuken. We hebben onze keuken intussen zo'n 20 jaar en er mankeert nu toch wel heel wat aan. De apparaten zijn aan vervanging toe, het doet het allemaal maar zozo: 1 pit van het gasfornuis is al jaren stuk, de oven doet het niet meer optimaal, etc. Dus er moeten nieuwe apparaten komen. Maar het aanrecht is ook behoorlijk beschadigd. Dus ook een nieuw blad nodig. Nou ja, als er al zoveel nodig is, dan kunnen we misschien wel kijken voor een nieuwe keuken... toch...? Ja, vinden we en we hebben van alles bedacht en een plattegrond gemaakt van ons plan.

Het is prachtig weer, en ik besluit om naar Bruynzeel te gaan. Dat is niet zo ver van ons, ik ga lopen. Het valt inderdaad wel mee, het is alleen wel snikheet en ik ben al zo'n loper..... pffff.
Ik struin door de hele showroom. Ik kijk eerst vooral naar de inhoud van de kastjes, wat is er nu allemaal mogelijk? En dan maak ik nog een rondje om naar de frontjes te kijken.
Helaas is het nog vakantie, en alle medewerkers zijn hevig in gesprek met andere klanten. Dus ik besluit om naar huis te gaan en later nog eens een afspraak te maken.

Ik besluit via de andere kant terug te lopen. Langs de dierenarts, hij was vergeten het paspoortje in te vullen. Als die is ingevuld loop ik naar huis. Het is iets om via de dierenarts en ik ben dan wel blij dat ik thuis ben...

Ik heb een hoop te vertellen en te laten zien, ik heb ook wat foto's gemaakt om hubby te laten zien.

De jacht wordt vervolgd...

Dinky moest naar de dierenarts

14 augustus 2014

Dinky moest naar de dierenarts.
Hij is de enige van in totaal 8 katten die zich beslist echt niet door mij wil laten knippen, grrrrr.
Hij gaat in totale paniek als ie alleen al het knippertje ziet. En dan gaat ie in de aanval met poten en zelfs zijn bek.
Niet te geloven, want normaal gesproken kan ik alles met hem doen, het is een echte goedzak.

Tot nu toe ging het vrij goed, omdat Dink zelf vrij goed zijn nagels doet: hij hangt regelmatig in de krabpaal en loopt op het beton op zolder. Maar nu was ie 1 nagel vergeten, die was zo lang, dat ie bezig was om rond te groeien. Als dit nog ff doorging, zou de nagel in zijn kussentje terechtkomen.
Dusss... naar de dierenarts.
We hadden meteen maar besloten dat ie zijn prik ook maar weer eens moest hebben, dat was wel heel erg lang geleden intussen.

Dink in de reismand en naar de bus. We moeten even wachten, maar het valt gelukkig erg mee, we zijn sneller aan de beurt dan verwacht. Dinky wordt geknipt en krijgt een prik, niets aan de hand, zoals altijd bij de dierenarts...

Dan gaan we naar huis, eerst weer op de bus wachten
 ik heb even snel een foto gemaakt, omdat de bus al de hoek omkwam, Dinky heeft echt wel een hoofd hoor!

Snel naar huis en Dinky nog sneller uit het mandje! Als het goed is, hoeven we nu voorlopig niet meer...als ie het zelf maar weer een beetje goed bijhoudt...

niet-BBQ

10 augustus 2014

We hadden besloten om jaar niet naar de straat-BBQ te gaan.
En dat bleek eigenlijk wel een zeer goed besluit te zijn: het was slecht weer, het kwam met bakken uit de hemel, en wij hadden binnen nergens last van:-)
We hebben af en toe wel even gekeken, en ze konden maar niet beginnen, omdat het zoo hard regende.. Uiteindelijk konden ze onder vele parasols wel gaan eten, en door het weer was het ook veel eerder afgelopen.

Wij hebben ons prima vermaakt binnen: droog en gezellig.
We hadden er geen zin in, en we zijn blij dat we niet gegaan zijn:-)



Kriel slaapt

8 augustus 2014

Krieltje ligt weer zo lief te slapen op het tafeltje, half tegen de stoel aan hangend.

 kijk nou, wat een lieve pootjes

een bezoekje van scrapmaatje

7 augustus 2014

Mijn scrapmaatje komt weer eens langs.
Ze heeft een grote stapel boeken mee: heerlijk weer dat leesvoer.
Helaas wil ze geen boeken terug.
We drinken koffie, ik laat wat scrap zien van de laatste tijd, en we beppen...veel...
het is weer gezellig!!
Zo jammer dat ze niet meer scrappen en kaarten maken kan, ik mis het wel hoor...