zondag 29 juli 2007

bus-boottocht Rotterdam

Donderdag 26 juli ben ik weer als begeleidster meegeweest op een grote bus-boottocht. Ik moest om half 10 aanwezig zijn op het verzorgingshuis, vanwaar de bus zou vertrekken. Eerst even voorstellen aan alle begeleiders en vrijwilligers en bespreken wie wat doet.
Zodra de grote touringcar gearriveerd is, stromen de mensen naar de bus om in te stappen. We helpen de mensen de bus in, de meeste via de treden voorin de bus, een aantal (sommige met rolstoel en al) via de lift achterin de bus.
De bus vertrekt naar Rotterdam. Het is een best stukje rijden, en oh jee, we belanden ook nog eens in de file. Gelukkig niet zo heel lange file, we kunnen redelijk snel weer doorrijden.
De buschauffeuse vertelt af en toe iets over waar we langs rijden, en er staat een gezellig muziekje op. We rijden door het centrum van Rotterdam, leuk om eens te zien wat er nu bij die bekende (straat)namen hoort, hoe het er uit ziet.
We arriveren bij de boot. Even een klein parkeerprobleempje, maar dan kunnen we uitstappen en naar de boot gaan. Iedereen wordt vlot de bus uitgeholpen, en op de boot. Het is een gezellige partyboot, netjes en ruim. We worden meteen voorzien van een heerlijke kop koffie (vind ik vaak tegenvallen, maar deze was echt lekkerrrrrr). We gaan vrijwel meteen varen, omdat we ietsje te laat zijn. Het is redelijk weer, af en toe wat zon, ook vaak bewolkt, maar in ieder geval droog. Het waait wel hard, en dat is af en toe goed te merken op de boot. We schommelen behoorlijk heen en weer.
Intussen krijgen we nog een kop koffie (of thee) en er wordt een heerlijke kop soep geserveerd. Daarna lekkere broodjes, en nog een kroket erachteraan. Er is genoeg, en iedereen kan eigenlijk zoveel eten als ie lust.
We varen intussen in de richting van Kinderdijk. Plots voelen mijn collega en ik de boot draaien. We schrikken op, wat is dat nou, geen Kinderdijk, zal toch niet. Mijn collega gaat het navragen. Ik kijk om naar haar en ze gebaart naar me: hier is de Kinderdijk! Ik kijk door de grote ramen naar buiten en wat denk je, zie ik boven de dijk een paar toppen van wieken. Niks geen rij mooie prachtige molens te zien. Ze staan er wel, maar dan achter een dijk, zodat je vanaf de boot mooi geen molens ziet, alleen wat wiekentoppen. Sjips das jammer voor de mensen, daar hadden we niet op gerekend. Niets aan te doen natuurlijk, en een heel klein beetje teleurgesteld varen we terug naar Rotterdam.
We moeten even wachten op de bus, we komen iets te vroeg aan. Maar zodra de bus er is, kan iedereen weer naar de bus gebracht worden. Zodra de koppen geteld zijn, gaat de bus terug naar Haarlem. Geen file, we kunnen overal lekker doorrijden, dus na een voorspoedige reis komen we lekker op tijd aan. Iedereen de bus weer uit, het is inmiddels 5 uur. Een lange dag voor de meeste mensen, maar iedereen is enthousiast, het is een leuke dag geweest!!

1 opmerking:

Hilda zei

:D Leuk! alleen jammer :( dat je de molens niet gezien hebt.