dinsdag 27 mei 2008

blij met douchestoel en bedtafel

We zijn gister naar de thuiszorgwinkel geweest. Ik had voor info gebeld, kreeg een aantal tips en zijn er dus heen gegaan om te kijken.
En we hebben gekeken...naar een douchestoel, maar dan niet voor onder de douche... Als we op visite gaan kan hubby niet lekker zitten, tenminste eigenlijk niet lekker opstaan. Alle stoelen zijn te laag voor hem. Dus in een gewone stoel extra kussens gedaan, dan wordt het opstaan iets makkelijker, maar na een tijdje natuurlijk fikse rugpijn. Dat werkte dus ook niet. We kregen de tip, dat deze douchestoel erg licht, redelijk stevig, en het allerbelangrijkste: in hoogte verstelbaar was. Dus kan ie mee op visite. Hubby heeft hem geprobeerd en hij kon zelfstandig opstaan. De zit is niet ideaal voor lange tijd, maar nu kan hij zijn eigen kussen (tegen doorzitten) erin doen, en moet het in ieder geval even uit te houden zijn.
We hebben een werktafel bij de sta-op-stoel aangevraagd, maar weten niet hoe lang het duurt voor we die krijgen. Voor tijdelijk zou een bedtafel misschien iets zijn?
We hebben de douchestoel en de bedtafel voor een half jaar mee. En 's avonds bij het eten bleek dat de tafel echt werkt, stukken beter dan het kussentafeltje wat we ervoor gebruikten.
Dus we zijn helemaal blij....

Geen opmerkingen: