woensdag 4 augustus 2010

lekker rustig weekend

Vrijdagmiddag hebben we lekker een aantal opgenomen afleveringen gekeken van series die we graag kijken.
En zaterdag en zondag hebben we gelezen: heerlijk.
Ik las altijd graag, ik heb als kind de schoolbieb helemaal gelezen, echt alle boeken die er waren....
En nu ben ik af en toe aan het zoeken in mijn eigen biebje. Ik pik er (kinder)boekjes van vroeger uit om te herlezen en af en toe vind ik boeken die ik nog helemaal niet gelezen heb.
Wat een rijkdom: mijn eigen biebje. En de heerlijkheid van totaal verdiept in een boek op de bank te hangen, met een drankje en een hapje af en toe...

Ik ben ook nog ff buiten geweest met Pucky en Dinky. Pucky mag altijd wel ff naar buiten, gewoon los. Maar Dinky niet. Ik heb hem een paar keer meegenomen, terwijl ik dan naast hem bleef lopen met mijn handen losjes om zijn lijf, maar dat is niet echt handig. En als Dink dan wel ineens wegspurt kan ik hem zo natuurlijk nooit echt tegenhouden. Dus die heb ik een tuigje omgedaan, vond ie niet echt grappig. Toen ik door de kamer liep richting de tuin hing meneer in de ho-ijzers (net als een hond die weigert mee te lopen). Ik moest hem echt voorslepen aan zijn riem.
Eenmaal buiten had ie er niets meer van, hij heeft overal lekker gesnuffeld, beetje gras gegeten, rond gelopen en alles onderzocht.
Toen we naar binnen gingen moest ik hem even neerzetten omdat ik 2 handen nodig heb om de deur op kierstand op de knippen te zetten. Dinky liep naar het raam achter de bank, voelde waarschijnlijk het eind van de riem, dat ie niet verder kon, en schoot in de paniekstand: hij sprong omhoog en wurmde zich daarbij uit het tuigje. Gelukkig doe ik die tuigjes nooit strak om en dat was maar goed ook nu. Hij rende meteen hard weg.
Even later kwam ie alweer bij me voor een aai, dus hij was het ook alweer heel snel vergeten......

Geen opmerkingen: