maandag 3 januari 2011

een nieuw jaar

Er is weer een jaar om....
Ik kijk achterom met een hoop "mixed emotions".
Ik had eigenlijk maar 1 goed voornemen voor het afgelopen jaar. maar die is volledig in lucht opgegaan....door een simpele val eind januari....
Ik zou meer crea proberen te doen, meer scrappen, wat vaker een kaartje maken...

Hubby viel...lag eerst 5 weken op bed, en moest daarna weer helemaal herstellen. En dan komt hij tot de conclusie dat ie lichamelijk weer goed genoeg is om te gaan werken, maar er moeten eerst een paar aanpassingen op het werk gedaan worden. En dan blijkt dat ook weer maanden te moeten duren. Dus zit hubby alweer bijna een jaar thuis... En staat je leven op zijn kop. Ook al omdat we vorig jaar het revalidatieprogramma van het ziekenhuis zijn ingegaan. Voor een compleet onderzoek: welke aanpassingen zijn er nodig, zijn er dingen die anders kunnen, beter, makkelijker. Het heeft ook een tijdje stilgelegen door die stomme val. Toen alles weer op gang kwam, volgden de gesprekken, onderzoeken, testen, en de aanvragen. En dan blijkt dat er iemand is bij de gemeente die misschien best wel vol goede bedoelingen zit....maar die ons heel veel geduld en energie kost.
En we zijn nog niet klaar.... we wachten nog steeds op de gemeente. We hebben een besluit gekregen, net voor Kerst, maar vol onduidelijkheden. Dus mail naar de gemeente gestuurd.
Gelukkig zijn het de laatste loodjes...

En om het jaar helemaal goed af te sluiten, werd ikzelf ziek. En niemand weet wat er aan de hand is. Bloedprikken wees een ontsteking, een virus aan. Ik moet pillen slikken en afwachten, het moet dan vanzelf over gaan.
Intussen voel ik me niet elke dag even goed, bah, gelukkig is de ergste pijn weg door de pillen, maar het lijkt verder niet op te schieten. Ik kan er slecht tegen, ik wil niet ziek zijn (nou ja, wie wel natuurlijk).

We zijn het nieuwe jaar redelijk rustig in gegaan. Lekker thuis, wij met de poezels. Beetje tv-hangen, wat lekker eten en drinken. Beetje laat (vroeg?) lagen we in bed...niet door het vuurwerk, maar we zijn voor de tv blijven hangen.
Dus nieuwjaar begon ook redelijk laat op de ochtend. En dan kabbelt die 1e dag voorbij...niet te veel doen...we slapen eigenlijk nog....

Zondag stond voor een groot deel in het teken van de mail aan de gemeente. Eerst een opzet maken, doorspreken, over denken, laten bezinken, aanpassen, doorspreken, etc.
Het is wel zaak om de goede woorden te gebruiken, dus gisteravond laat is de mail eindelijk goedgekeurd door ons beiden verstuurd naar de gemeente.
Wel hebben we tussendoor andere dingen gedaan: een was (pfff wat een berg, kom ik daar ooit doorheen?) en er was op tv de originele Walt Disney tekenfilm van Snow White, helaas in het nederlands, maar erg leuk en lief al die bosdieren, gelezen, etc.

Vandaag begon ook weer iets te laat (moeilijk hoor, op tijd naar bed, niet te lang lezen en dan weer op tijd wakker worden en eruit).
Na de koffie een paar telefoontjes plegen, douchen, etc. 's Middags weer verder met wassen. En ik heb zowaar weer gescrapt...heerlijk...ik ben verder gegaan met het maandoverzicht januari 2010 (!!!! ja, inderdaad, vorig jaar al in februari aan begonnen). En het ging goed, ik ben helemaal blij.

Dus eindig ik met mijn "goede voornemen" voor dit jaar: meer crea, vooral meer scrappen!!!

Geen opmerkingen: