woensdag 28 november 2007

Dagje Leiden eindigt in ziekenhuis

Gister ben ik een dagje naar Leiden geweest. Aanleiding hiervoor was een bezoekje aan het ziekenhuis. Daar ligt een zwanger dinnetje te liggen. Ze is ca. 28 weken zwanger en moet liggen tot de bevalling. Ik kon komen vanaf ca 15.00 uur, en had bedacht dat het dan wel leuk zou zijn om eerst wat hobbywinkels op te zoeken en gezellig door de winkelstraat naar het ziekenhuis te lopen. Dus eerst met de trein naar Leiden en dan met de bus naar de andere kant van het centrum. Op het station Haarlem liep ik naar het perron waar de eerstvolgende trein al snel zou vertrekken. Maar er stond op het bord: 15 minuten vertraging. Dus naar het andere perron voor de volgende trein. Toen werd er omgeroepen dat die 1e trein al met een minuut zou arriveren. Dus ik weer naar het 1e perron terug. De trein kwam er idd snel aan. Ik naar binnen, goed plekje gezocht, en meteen maar een bammetje gepakt. Toen werd er omgeroepen in de trein, dat wie snel naar Leiden en Den Haag wilde, dat die de andere trein moesten pakken, omdat deze (als stoptrein) pas na die (snel)trein zou vertrekken. Dus bam in zak gepropt, trein uit, en als een speer weer terug naar die andere trein. Die vertrok bijna meteen en toen kon ik lekker genieten van mijn bammetje.
In Leiden aangekomen, had ik redelijk snel de bus, en daarmee kwam ik lekker dichtbij de 1e hobbywinkel. Die had geadverteerd met 30% korting. Helaas was er voor mij niet zoveel te scoren. De 2e winkel, vlakbij deze bleek er niet meer te zitten. Dus de winkelstraat in, op naar de 3e winkel. Daar heb ik wel wat meer gekocht (boekje met borduurpatronen/knipvelletjes, borduurgaren, achtergrondembossingmallen). En toen ben ik de winkelstraat ingelopen.
Maar mijn gympen moesten nodig al vervangen worden voor nieuwe. Ik had nog steeds geen nieuwe gekocht, omdat ik nog geen lekker zittende gympen had gevonden en wat er was, was er alleen in verkeerde kleuren , wit of zwart, en ik wil graag bruin/beige ofzo. Toen ik daar liep begonnen mijn voeten steeds meer zeer te doen. Er prikte iets in mijn voetzool, niet mooi meer. De hele binnenkant van de schoenen was al behoorlijk stuk, en dit was de druppel...... Dus toen er een goedkope schoenenshop in beeld kwam, schoot ik meteen naar binnen. Ik heb 2 paar gympen gevonden, die lekker zaten. Helaas 1x wit, en 1x wit/beige. Maar goed, dan kon ik vanzelf op zoek naar beige. In de tussentijd zou ik niet meer die kapotte gympen aanhoeven. Dus naar de kassa. Het witte paar was afgeprijsd van 25 naar 20 euro. Maar dat bleek niet te kloppen, ze bleken 25 euro te zijn, maar dan in de actie 2e paar gratis. En het andere paar zat natuurlijk niet in die actie. Ik mocht nog een paar schoenen uitzoeken, in de actie was dat paar dan gratis. Maar ik had niets anders gevonden, dus toen mocht ik het paar toch voor die 20 euro meenemen. Ik heb het witte paar meteen aangetrokken, en de oude gympen bij het 2e nieuwe paar in mijn sjeesie (boodschappentrolley) gemikt. Langzaam richting het ziekenhuis lopen nu. Maar ik lag goed op schema en er was daar nog een hobbywinkel, dus toch maar even kijken. Enige wat ik daar echt leuk vond, waren ronde stempelsets. Elk 4 hoekponsen, die samen een cirkel vormden. Alleen vond ik de stempels niet netjes, de hoeken zaten niet aan beide kanten gelijk op het rubber/hout, dan moet je alsnog passen en meten, om mooi in een hoek te kunnen stempelen, dus ik heb ze maar laten liggen. Vandaar snel naar het station, door het station lopen en aan de andere kant zo naar het ziekenhuis.
Ik had een paar spannende boekjes voor dinnetje meegenomen, en een lekker bodylotion om te smeren. We hebben gezellig zitten beppen. Gelukkig gaat het erg goed met haar en Bibje (= Baby In Buik). Bibje groeit gestaag en ligt goed op schema.
Ik ben na ca anderhalf uur weer naar huis aangegaan. Rennen om mijn trein te halen, en de bus kwam net aanrijden, toen ik bij de halte aankwam. Ik was net voor hubby thuis.
We hebben lekker patat met een kroketje gegeten, makkelijk, snel en errug lekkuh. Ondanks de nieuwe gympen, was de schade natuurlijk al te groot geweest, dus mijn arme voetjes waren total loss, toen ik eenmaal thuis was.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ben blij dat alles ok is daar. Ennuh dus toch nog wat gescored al waren het schoenen hihihihihihih
knuf linnie