maandag 6 oktober 2008

leuke rit door West-Friesland

Zaterdagavond zet ik de wekker en controleer nog een paar keer offie wel echt aanstaat. Gelukkig gaat ie zondag keurig af, en we zijn lekker op tijd voor een leuk dagje uit.

We rijden over de snelweg naar Alkmaar, en dan gaan we al gauw van de grote wegen af, en rijden we door de kleine dorpen en stadjes. Langzaamaan gaan we steeds meer naar het oosten, en ik geniet zo van de leuke dorpjes, dat er van foto's maken eigenlijk niets komt. Met de auto kun je toch net iets minder makkelijk stoppen, hubby rijdt en die is dus niet met foto's bezig, die kijkt en geniet, maar let niet op fotogenieke uitzichten. Het is wel mooi weer, maar helaas net te koud om met een open raam te rijden (dan had ik gewoon met de camera uit het raam gehangen). Uiteindelijk belanden we in een leuk dorp, aan het IJsselmeer. We rijden erdoorheen, wat een leuke huizen, wat een leuke sfeer, wat is het hier leuk. We stoppen, want nu moet ik toch echt een paar foto's maken hoor. En eenmaal uit de auto, loop ik ook nog ff de dijk op, want ik heb niets met de zee, totdat ik dus vlakbij een groot water sta, dan moet ik echt wel even gaan kijken.

Dit is toch echt 'mijn' West-Friesland, waar mijn roots liggen, waar ik dol op ben. Prachtige vergezichten over het land, boerderijen, koeien, etc. Ik zou hier graag willen wonen, maar dat is een droom, die ik maar blijf dromen.

1 opmerking:

Anoniem zei

He kanjer
Maar goed dat we nog dromen hebben he

knuf dinnetje