maandag 24 maart 2008

poezenleed

Vorige week is er weer op de bankkussens geplast door (waarschijnlijk) Pucky. We merken dat Dinky weer iets meer achter haar aan zit, en ze duikt weg, en loopt steeds om haar heen te kijken of Dinky er is. Ze heeft een kras over haar neus, Dinky heeft er dus ook te pakken gehad.
Het helpt gelukkig wel als we Dinky echt steeds op zijn sodemieter geven, maar ik durf er niet aan te denken wat er allemaal gebeurt als we niet thuis zijn.
Pasja spuugt nog steeds. Hij spuugt tussen de 10-20 dagen helemaal niet, en dan een paar dagen lang 2-3 x per dag. Grote plassen, voornamelijk water/vocht. Hij loopt achteruit tijdens het spugen, het zijn uiteindelijk plekken van 1,5 meter. Als ie beneden spuugt is het nog niet zo'n drama (daar ligt marmoleum), maar boven ligt vloerbedekking, en dat is een ramp om schoon te maken. Ik had bijgehouden op een lijstje wanneer Pasja heeft gespuugd, en ik had foto's gemaakt (die ik jullie zal besparen...). Toen de dierenarts gebeld. Ik moest urine opvangen om dat na te laten kijken. Zo gezegd , zo gedaan....dat klinkt makkelijker dan het is trouwens..... De urine is nagekeken en alles is in orde. Geen lichamelijke oorzaak op dit moment te vinden, dus moet ik er maar aan wennen. Het kan zijn dat ie gewoon veel drinkt, en daar misselijk van wordt, en het eruit gooit, oid.
Ik heb weer een grote zak dieetvoer meegenomen, dat is voor Dinky nodig tegen de blaasproblemen, en wat zakjes voer van hetzelfde merk, om te kijken of de poezen dat lusten. Pasja is namelijk pas begonnen met dat vele spugen na het overlijden van Grommel, en in diezelfde periode toen Dinky met de blaasproblemen begon, en er dus dieetbrokjes in huis kwamen. Voorheen kregen ze elke dag een zakje voer, en brokjes stonden er dan altijd. Ik wil dus nu gaan kijken wat er gebeurt als ze weer zakjes voer krijgen. Ze vinden de zakjes lekker en morgen ga ik een doos van die zakjes bij de dierenarts halen.
Inmiddels durf ik bijna het huis niet meer uit. Tenminste niet een hele dag. Ik weet niet wat ik vinden zal als ik terugkom.....een metertje spuug....bloedende Pucky....natte stinkende kussens......

1 opmerking:

Anoniem zei

Arme poezekids.
Spugen doen ze hier gelukkig niet maar ook hier een bloedplassende poes aan de medicijnen en 2 weken afwachten.
Dus laten we elkaar maar sterkte wensen
knuf linnieeeeeeeeee