maandag 11 januari 2010

revalidatie-programma is begonnen

Hubby zit in het revalidatie-programma van het ziekenhuis.
In december kwam hubby weer ziek thuis te zitten. De huisarts was langsgekomen. We vertelden dat we een afspraak hadden met de revalidatie-arts voor hubby zijn 'benen' (hij heeft aan ieder been een beugel, een orthese). En we vertelden dat we in het nieuwe jaar op zoek moesten naar een ergotherapeut die ook veel verstand heeft van spierziekten, iemand die ook op langere termijn kijkt naar de nodige aanpassingen.
De huisarts vertelde dat we dat allemaal via de revalidatie-arts konden regelen. Dat er een speciaal programma is, met een heel arsenaal aan specialisten.
Eind december zijn we naar de revalidatie-arts geweest. En die heeft alles met spoed op gang gebracht. Afgelopen donderdag hadden we het intake-gesprek met de fysio, en daarna een gesprek met de revalidatie-arts samen met de instrumentenmaker. Hub zijn benen zijn ingegipst, om een afdruk van zijn benen te maken voor de nieuwe ortheses die hij gaat krijgen. En volgende week is daar al een passing van, als alles volgens planning gaat heeft ie 2 weken daarna al zijn nieuwe 'benen'.
Intussen hebben we al een hele planning voor de maand januari voor het ziekenhuis. Elke maandag en woensdag hebben we afspraken (fysio, ergo, maatschappelijk werk), en de 'benen'afspraken zijn donderdag om de 14 dagen. Pfffff, das veel ziekenhuis....
Maar tot nu toe is het super. Iedereen is erg aardig, luisteren goed naar je, en willen je echt met alles helpen. Dus we gaan er helemaal voor!!

Geen opmerkingen: