zondag 6 januari 2008

pies (en poep) drama

Ik had de rest van de week niet geblogd, omdat ik er kortweg de pest in had. Nieuwjaar begon zo goed. Maar het mocht niet zo blijven. Woensdagochtend kwamen we beneden, en toen bleek dat er een van de katten op de kussens op de bank had geplast. Dus die kussens meteen in de was, de bank droog en schoon poetsen........op mijn nuchtere maag.........nog voor ik koffie op had......normaal gesproken loop ik op koffie, ik doe echt niets tot na de 1e bak koffie......
Later bleek dat de lucht nog niet uit de bank weg was. En de volgende ochtend (donderdag) had er een op de stoel geplast, waar ik een los kussen op had gemikt, dat normaal op de bank lag. En toen ik zelf op de andere bank lag, rook het daar ook niet zo lekker.
Dus ik had er stevig de balen in, ik vind veel dingen best, na wat uitblazen (meestal bij hubby of dinnetje, dank voor het luisteren) kan ik dan best nuchter zijn, maar als het gaat om die afgrijselijk vieze kattenurinelucht, bah, daar is echt een grens bereikt.
Pucky is erg bang voor Dinky. Ze kruipt weg, loopt laag, staartje tussen de pootjes. En weigert soms verder te lopen als Dinky in de weg loopt/zit. Dus we hadden het vermoeden dat de dader in dit geval best wel eens een daderes zou kunnen zijn. Dat ze op de kussens plast, omdat ze niet naar de bak durft, omdat Dinky dan in de weg ligt. Dat gedrag van Pucky is sinds een paar weekjes, zo'n beetje begonnen na het versieren voor kerst. Dus ik ben meteen donderdagochtend begonnen met het weghalen van de kerst. Eerst de boom.......en tot mijn gigagrote schrik lag ook daar plas en poepje onder. Jakkes. Dus als een speer de kerstboom weg, en weer poetsen. De rest van de kerstversiering was eigenlijk al snel weg, toch jammer, meestal laat ik het staan tot ca 6 jan. Maar het ruimt lekker op, en de wetenschap dat de situatie weer een beetje normaler is voor de poezen doet natuurlijk ook een hoop. Dinky ligt al meteen weer op het keukenmuurtje, waar ik de kerstguirlande net had afgehaald. Ik hoop dat maar dat het helpt, dat er weer wat rust weerkeert in huis voor de poezen. Ik zet een van de kattenbakken bij de tuindeur, misschien als Pucky niet naar de gang kan, dat ze het dan op die bak doet, ipv op bank/stoel.
Nu (zondag) lijkt het wel te helpen, kerst weg, extra kattenbak (waar ze prompt alle 3 op gaan natuurlijk), maar ook liggen er nu geen losse kussens meer op de banken. De bankhoezen die los kunnen, heb ik in de was gemikt, en dat helpt, dan is de lucht weer fris. Ook de losse kussens gaan in de was. Nu alleen iets verzinnen voor de rest van de bank, ik kan wel alle kussens uit de hoezen halen, alleen heeft iemand verzonnen dat de hoezen van de rugleuning wel los zijn, maar de hoezen van de zittingen zitten vast aan de bank (moet wel verzonnen zijn door een man???). En de kussens zelf zijn allereerst al te groot voor de wasmachine, en ik durf ze eigenlijk ook niet in het bad te mikken, ben bang dat ze totaal vervormen en niet meer passen op de bank. Ik was al aan de gang gegaan met een speciale spray van de dierenwinkel. Maar dat helpt toch niet afdoende volgens mij. Hubby opperde al om het te proberen met een sopje van groene zeep. En dan het hele kussen doordrenken zeg maar.
Als iemand ervaring/suggesties heeft.....graag......voor de kussens, maar ook voor het gedrag van de poezen.
Pucky, een dame op leeftijd van ruim 15 jaar, is bang voor Dinky.
Dinky, een jonge, erg speelse kat, die wel eens een beetje wild op een andere kat kan duiken, en daar is Puck dus niet van gediend. Het gekke is, dat zodra Pucky blaast en/of uithaalt Dinky meteen wegschiet, hij is daar weer best van onder de indruk. Ik heb het uitgelegd aan Pucky, dat ze alleen maar hoeft te blazen, en dan taait die kleine af, maar Pucky wil het maar niet begrijpen........
Dinky had trouwens weer last van blaasontsteking/gruis. Vorige week naar dierenarts geweest, en we merken wel dat de medicijnen/dieetbrokjes helpen. Hij heeft nu geen pijn meer, en slaapt nu ook weer veel meer, waardoor Puck ook meer rust krijgt.
Ik probeer maar weer optimistisch te blijven...........het komt wel weer goed........toch???

1 opmerking:

Anoniem zei

Tja kanjer wat kan ik hier nog op zeggen.
Ik hoop echt dat het over is nu de kerstversiering weg is.
Beste optie voor bankstel is nieuwe kopen hahahaha(GRAPJE!!!!!!!)
knuf Linnieeeeeeeee