woensdag 17 september 2008

de verbouwing gaat nu echt beginnen

Dit weekend heb ik de hele badkamer leeggehaald. Alles uit de kastjes en meteen uitgezocht en weggegooid. Sommige dingen naar de keuken (o.m douchegel en shampoo), omdat we ons daar nu zeker een week moeten wassen. Sommige dingen naar de slaapkamer (o.m. handdoeken en washandjes), daar staat een kast waar nog net een paar handdoeken en washandjes bij kunnen. Wat spulletjes die ik niet verwacht deze week nodig te hebben maar in de hoek van de slaapkamer op een kastje neergezet, niet gezellig, maar geen idee waar ik dat anders kwijt moet. En sommige dingen belanden in de prullenbak (waarom heb ik nog van die leuke monstertjes...jaaaaren oud, dus echt niet meer te gebruiken).

Maandagochtend komen de werklui al om 8 uur, dus we wassen ons die ochtend al aan de keukenkraan...das wel behelpen hoor, als je een douche gewend bent... Maar voor de werklui wel prettig als de douche droog is, als hij eruit gesloopt wordt.

Keurig om 8 uur wordt er aangebeld. Het zijn de tegelmannen. Zij slopen vandaag de (tegel)vloer, verwijderen douche en toilet en slopen het wandje van het toilet.

Het zijn prima mannen, de vloer van de overloop wordt netjes helemaal afgedekt, ze proberen om de wandtegels op het toiletwandje er heel vanaf te halen, en jawel: in ieder geval de 2 sierstrips zijn er heel vanaf gekomen. En nog 2 donkere tegels, daar hadden we er veel te weinig van over, dus elke donkere tegel is ook zeer welkom. Als ze komen tegelen gaan we samen de tegels verdelen, bekijken hoe en waar welke tegel komt, zodat het er niet al te gek uit komt te zien, zoveel mogelijk nog aansluit bij het oude tegelwerk. Fijn als de mensen zo echt met je willen meedenken.

De vloer wordt er helemaal uit gejekkerd (hoe spel je dat??). De wc eruit, de douche eruit. Van ons mag de douche ook weg, maar kennelijk is er iemand die hem wil hebben, ze hebben opdracht gekregen om hem er heel uit te halen. Dus alle schroefjes enz. worden er weer nauwkeurig ingedraaid, zodat er niets kwijtraakt. Alles wordt in de tuin gezet, later zal het in 1 keer weggehaald worden (gaan we tenminste maar van uit).

De hele ochtend en het begin van de middag is het een lawaai van jewelste. Er wordt grof geschut gebruikt. Pucky heeft er eigenlijk niet echt veel van, die ligt op de bank, eigenlijk hoofdzakelijk toch te slapen. Dinky is gevlucht naar zolder, die zit weggedoken en kijkt naar me met een blik...
Ik zit veel te borduren en hubby leest in de leesmap.
Na een paar uur flink doorwerken ziet mijn badkamer er al heel anders uit.

Aan het eind van de middag komt ook nog een man een gigagat boren door de vloer. Daar komt de afvoer van de goot. Hij heeft een diamantboor bij zich, wat een ding is dat mega gewoon, en dan moet ie ook nog een stukkie jekkeren. Dus weer even een herrie van jewelste.
Daarna is er rust. We eten lekker patatjes, echt verjaarseten (maar eigenlijk omdat ik dat in huis had en echt geen puf had om nog boodschappen te doen). Daarna lekker languit op de bank. Wat wordt een mens toch moe van herrie en drukte...

Geen opmerkingen: