dinsdag 2 december 2008

pfff heeeeeel lang niet geblogd

Ik heb tot mijn eigen grote verbazing bijna 2 maanden niet geblogd, sjees wat gaat de tijd snel. Er is een hoop gebeurd (tenminste voor ons doen).

Ik ben al die tijd bezig geweest met het opruimen van diverse delen van het huis, uitzoeken, netjes bij elkaar opruimen en vooral ook wegdoen. Ik schiet zo tussen de bedrijven lekker op, maar het kost toch ook wel veel tijd, wil het toch ook meteen goed doen.

Intussen heeft dinnetje een operatie ondergaan, we hebben met spanning op de uitslag gewacht, en een traantje gelaten toen de uitslag goed bleek te zijn, een traantje van grote opluchting!

De badkamer was nog niet klaar, we zaten nog te wachten op het voegen van de rand onder de badrand, de beugels voor bij het toilet waren er nog niet, er moet nog gestucd worden in de keuken en in het trapgat. Intussen is er gevoegd, en is wat bekend is komen te staan als de never-ending-story-van-de-beugels toch tot een goed einde gekomen.
Eerst kregen we beugels met steunpoten, die bleken te kort (60 cm) te zijn. Hoe het kan weet niemand, maar verkeerde maat doorgegeven (door suffe hubby hihi gelukkig niet door mij). Meteen lange beugels van 90 cm besteld, die heeft hubby nl op zijn werk ook, en dat is in ieder geval goed. De volgende dag kwam de loodgieter al met de lange beugels, maar na het openen van de verpakking bleek dat er wel lange beugels in zaten, maar zonder steunpoten (op de doos de bestelcode van beugels met steunpoten grrrr). Dus alle beugels weggehaald en meegenomen, en we bleven achter met grote gaten in het toiletmuurtje. Maar die middag was de loodgieter ineens weer terug, met lange poten van 80 cm met steunpoten, die had hij gevonden in de werkruimte. Die mochten we proberen. Toen hubby ze wilde proberen, natuurlijk op een vrije zaterdag, bleek dat de linkerbeugel helemaal vast zat, stond omhoog, en er was geen beweging in te krijgen. Ik heb het hele weekend regelmatig geprobeerd of ik er beweging in kreeg, maar helaas. Tot ik op maandagochtend wilde bellen, en het nog een keer probeerde, en toen schoot ineens de beugel naar beneden. Dus hubby meteen geprobeerd, en gelukkig bleek de lengte goed genoeg. De loodgieter kon gelukkig meteen langskomen, en heeft alles goed gemaakt (dit lijkt snel gegaan te zijn, maar de bewuste maandag waarop alles goedkwam was pas gister, 1 december!).

Hubby heeft zijn verjaardag een beetje gevierd. Op een zaterdag (een maand na zijn verjaardag) zijn 's middags mijn ouders gekomen, die bleven ook lekker eten, en 's avonds kwam ook een bevriend stel. Het was erg rustig, maar wel erg gezellig.

We hebben samen met de buren van paar huizen verderop een offerte gehad voor een nieuwe hete-luchtverwarmingsketel. Een enorme berg geld, maar goed, we krijgen er dan ook 3 ketels voor (we hadden er 1)..... Inmiddels is die ketel ook geplaatst, ook met de nodige problemen.Eerst werd de hele plaatsing een week uitgesteld. En er kon pas een schoonmaak van de buizen plaatsvinden na de plaatsing (meestal is dat voor de plaatsing). Toen bleek dat de temperatuur in huis tussen de 19 en 20 graden bleef, niet hoger en niet lager. Daarna kon de temperatuur wel omhoog, maar 's nachts koelt de boel niet genoeg af. Volgens diverse thermometers blijft de nachttemperatuur zo'n graad of 19, 18. En dat vind ik niet prettig in de slaapkamer. Ik kan niet zomaar ramen opengooien, ik moet ook rekening houden met hubby die het nu al steenkoud heeft... We zijn nog aan het experimenteren wat we kunnen doen, zonder dat hubby meteen bevriest. Intussen zegt de ketelfirma, dat het huis supergeïsoleerd is, en dat het lekker zuinig is, want de warmtewisselaar zorgt er dus goed voor dat de temperatuursverschillen in huis zo laag mogelijk zijn.......Hubby is ook ziek thuis geweest. Die werd ineens wakker met pijn in zijn arm en schouder. Onverklaarbaar, misschien de kou, verkeerd gelegen... Hij heeft een verbrijzelde elleboog, die is zeg maar vastgezet (in gebogen houding, kan niet totaal gebogen worden, en niet totaal gestrekt worden) en daarbij is de zenuw verlegd. Misschien heeft die zenuw een optater gehad door verkeerd liggen. Hij is ca 1,5 week thuis geweest, heeft de arm en schouder zoveel als kon rust gegeven. En toen kon hij gelukkig weer zonder al teveel pijn naar het werk.

Ook is mijn scrapmaatje inmiddels geopereerd. Die moet revalideren en kan voorlopig dit jaar niet meer komen scrappen. Dat mis ik dus echt wel, elke week een middagje lekker scrappen en beppen. Ik ben meestal zelf zo druk dat ik niet echt aan de crea toe kom, gun mezelf geen tijd en rust....zoveel te doen....ik heb nog zoveel te doen.....(hier heb ik een lootje over gemaakt, tijd geleden, en af en toe moet ik mezelf weer ff herinneren dat ik wel tijd voor mezelf moet nemen).
Maatje, beterschap, ik hoop dat je snel weer uit de voeten kunt!!

Waar ik wel de tijd voor heb genomen, is een cursus via internet. Een soort journaling cursus. Hij was gratis, duurde 2 weken, en ik vond de info zo leuk dat ik me heb opgegeven (ik zie wel of het echt leuk is.....). En wat denk je? Ik vind het helemaal super. Eerst hebben we een binder gemaakt, en een mini-jotter, waarin we snelle aantekeningen kunnen maken, en ik heb ook een multomap gealtered voor de lessen, en waar ik ook de verhalen in ga bewaren. Het is de bedoeling om verhalen te schrijven, over mezelf, over de dingen die nu gebeuren (maar dat doe ik dus af en toe al...op een blog... als ik er tenminste de tijd voor neem...), en ook over vroeger. En om dingen te herinneren die je dan vergeten bent, krijg je allerlei prompts (die zitten in de binder), om je geheugen te "trickeren". En het werkt, van het 1 ga je naar het ander, en dan ineens komen er allerlei vergeten herinneringen naar boven. Ik vind het helemaal super.
Nu heb ik wel weer een extra "probleem": het schrijven kost natuurlijk ook veel tijd.........

Ik ben met dinnetje naar de hobbybeurs geweest. Het is een lange dag geworden, die heel snel voorbijging. Eindigde met zere voeten van het slenteren, maar ook met leuke scrapspulletjes. Ik heb me super ingehouden, maar heb leuke dingen gescoord. En van mijn liefste dinnetje heb ik een mal gehad, die ik kan gebruiken voor dierenlootjes, vooral leuk met de Artisfoto's (vorig jaar met dinnetje naar toe geweest en dit jaar alleen, en beide keren heeeeeel veel foto's gemaakt). Superdankjewel en dikke kus!!!

Ik had nog wel een LO afgemaakt. Het is de leuke autorit die we gemaakt hebben in de vacantie, door West-Friesland.
Tussendoor hebben we natuurlijk de gewone dingen gehad, tandartsafspraken (brrrr), allebei nieuwe IDkaarten nodig, supermarkt week dicht vanwege verbouwing, etc, etc.
Kleine gewone dingen, maar wel afspraken die allemaal op vrije dagen gepland moeten worden, en alles bij elkaar zorgen voor een gevulde agenda. We hebben toch echt te weinig vacantie gehad, en ik zie nu wel uit naar de kerstperiode.....

Geen opmerkingen: