woensdag 22 augustus 2007

mijn 1e rijles

En de scrap is af, en ik heb er meteen foto's van gemaakt.Ik heb 2 weken geleden mijn 1e rijles gehad!!!! En dat moet natuurlijk gescrapt worden.

Ik had het geheim gehouden voor Fer, wilde een lootje maken, en die als verrassing aan hem laten zien. Maar ja, langzame scrapper die ik ben, lukte het niet om het lootje nog diezelfde dag af te maken. Ik heb het aan Fer verteld door de foto's te laten zien. Hij dacht eerst dat ik gewoon voor de lol in de lesauto was gaan zitten, en een foto had laten nemen. Mannen.........
(Ik moet er wel even bij vertellen, dat de rijschool familie van me is, dus dat ik in een lesauto zou zitten voor een foto is wel iets logischer dan bij een totaal vreemde rijschool, maar toch......)
De verrassing was in ieder geval wel geslaagd, hij vond het super.

De tekst op het lootje:


"Jaren geleden liep iedereen te pushen: neem rijles! Je moet gaan lessen! Ik ging tamelijk lang met mijn
hakken in het zand, maar op een gegeven moment riep ik tegen Tiny: nou kom me maar eens halen dan… Ze deed het niet en ik vond het allang best….
Een paar weken geleden was Tiny bij me, we dronken koffie en we praatten. Het gesprek kwam op rijles, en ik vertelde van toen. Tiny kon het zich niet meer herinneren, maar maakte natuurlijk meteen gebruik van de situatie: meteen maar agenda’s trekken dan? Ik antwoordde: ja hoor. En voila, een afspraak voor een rijles was gemaakt. Ik wilde het nog een verrassing laten zijn voor Ferry, dus vroeg haar om het nog aan niemand te vertellen.
Op donderdag 9 augustus 2007 is het zover. Om 13.00 uur komt Tiny voorrijden in de lesauto. We rijden naar de Waarderpolder. Naar een klein parkeerterreintje. Daar krijg ik de grondbeginselen te horen en mag ik beginnen met een stukje vooruit, achteruit, een bocht, en een U-bocht. De auto reageert bijzonder snel op gas geven en afremmen, moeilijk om goed te doseren.
Dan moet ik de weg op. Gelukkig is de Waarderpolder vrij rustig. Ik rij een tijdje rond met een vaartje van zo’n 20-30 km p/u (is het echt de bedoeling dat ik straks 50 km p/u in een drukke stad ga rijden???), en dan mag ik weer op de passagiersstoel gaan zitten. Tiny rijdt naar huis. We drinken even snel nog een bakkie koffie en we maken meteen 3 vervolgafspraken.
Er zijn (scrap)foto’s gemaakt, en door de scrap te laten zien, wil ik het Fer vertellen. Ik begin meteen, maar ik krijg de scrap nooit af. Als Fer uit zijn werk komt, pak ik de losse foto’s en geef hem die. Hij is totaal verrast, en vindt het natuurlijk gigagoed, dat ik nu toch rijles heb. Hij is supertrots op me en ik ook!!"

Ik voel me nog steeds niet helemaal happy, maar wel beter dan vanmiddag. Heerlijk om ff lekker met je snufferd in de hobbyspullen te zitten. Ik vind het zo ontspannend om te scrappen.

5 opmerkingen:

Je@net zei

Ooo, wat gaaf!!! Spannend hoor en ik wens je natuurlijk veel succes met je rijlessen!!
De layouts zijn mooi geworden!!! Leuk gedaan zo!

Petra zei

Goed van je hoor! ik hoop voor je dat het snel haalt!
Groetjes Petra

Heidie zei

goed van je. Heel veel succes met je rijlessen

scrapgek!!!!!! zei

goed van je hoor! heel veel succes met je rijlessen! en je lo's zijn helemaal leuk! groetjes marije.

Pim zei

Heel erg goed van je dat je aan rijlessen begonnen bent. Altijd eng in het begin maar zodra je al een paar keer een rijles heb gehad gaat het stukken beter.