woensdag 8 augustus 2007

Rondje Westeinderplassen

Vanochtend begon het een ietwat bewolkt, maar even later werd het prachtig zonnig weer. Ik ben om ca. kwart over 10 op de fiets gestapt, en ongeveer 10 over half 11 kwam ik aan op het buurtcentrum. De eerste deelnemers stonden al klaar. Even later arriveerde het busje, en konden de mensen vast een plekje zoeken, terwijl we nog wel even moesten wachten op 2 laatkomers (waarvan er 1 helaas 4 minuten voor vertrek afbelde....).
Als iedereen er is en op zijn plek zit (6 deelnemers, chauffeur en ondergetekende als begeleidster), gaan we op weg. We gaan vandaag een mooie route rijden, langs de Westeinderplassen. We rijden door kleine plaatsjes met prachtige huizen, en steeds weer kijken we op de plassen. Er staat flinke wind, en er zijn veel boten op het water. Bij een mooi uitkijkpunt stoppen we even, wie wil, kan even uitstappen en buiten van het uitzicht genieten (en de wind). Iedereen vindt het een prachtige route, we genieten allemaal van deze tocht. We rijden tot aan Alphen aan de Rijn, daar gaan we lunchen bij Avifauna-van der Valk. We worden bediend door een supervriendelijke serveerster (die weet wat 'service' betekent, echt helemaal top!!!). We eten allemaal heerlijk en na het afrekenen rollen we zo'n beetje de bus in, tjonge tjonge, misschien toch een beetje veel gegeten LOL.
We rijden ook weer via mooie wegen terug naar Haarlem, helaas hebben we langer gezeten dan gepland, dus een iets kortere route dan gepland, maar evengoed mooi. We stoppen nog even op een kijkpunt voor vliegtuigen om iets te drinken, helaas geen vliegtuigen op dat moment. En dan snel het laatste stukje, we moeten om kwart over 3 weer terug zijn. En we rijden echt precies om kwart over 3 het terrein weer op, applausje voor chauffeur Ben. Iedereen heeft een reuze fijne dag gehad.

1 opmerking:

Hilda zei

Klinkt als een hele leuke dag, Avifauna moet nog steeds een mooi park zijn. Ben daar als klein kind geweest... Leuk met een kleine groep op pad, tenminste lijkt me leuk :D